Förlust mot Syrianska FC i första kvalmatchen

 

Det blev förlust för våra Herrar i den svåra bortamatchen i Södertälje mot Syrianska FC igår med 1-0, och det blev en lång och tung hemresa för killarna. Men var det så illa då? Nejdå! Inte alls! Tvärtom!
Vi visste att det skulle bli en svår bortamatch, vi visste att Syrianska är mycket bra på sitt konstgräs.
Men resultatet speglar på intet sätt matchbilden.

Vi satte fullt tryck på hemmalaget direkt och vi spelade bra, men det var Södertäljelaget som fick ett jätteläge redan efter 2 minuter, en boll bakom vårt försvar, en perfekt tajmad löpning, men killen blev så förvånad att han inte vinkades av för offside, vilket han inte var, att han missade chansen totalt.
Att vi förde första halvlek är inget att snacka om, vi hade ett högre tempo, vi var rörliga och alla ville ha boll, hemmalaget var giftiga i sina snabba omställningar. Trots vårt övertag i spelet skapade vi inte några farliga chanser att tala om, Syrianskas försvar var stabilt denna kväll.

Andra halvlek var endast 1 minut ung när segermålet föll, ett inkast från höger nästan vid mittplan, två-tre tveksamma ingripanden, bollen in i vår box till en helt fristående Mathias Ranégie, en lite för aggressiv knuff i ryggen och straffen var given. Den satte Seth Hellberg med en vis möda i mål, för Jocke hade fingrarna på bollen men kunde inte styra den hela vägen ut.
Efter målet tappade vi initiativet och tempot de efterföljande 15 minuterna, vi blev ängsliga och tog ett och annat felbeslut, vi jobbade dock sakta men säkert in oss i matchen igen och tog sedan över matchen igen. I minut 71 blev PC fasthållen och nerdragen vid en hörna, lika solklar var denna straffen som den tidigare emot oss.
Från 11 meter lyckades dock vår kapten att dra bollen över mål tyvärr.
Sista 15 var det spel mot ett mål, och chanser det skapade vi, bra lägen det skapade vi också, men var är målen?
Det spelar inge som helst roll om vi har spelet och skapar 5 eller 10 jättelägen om vi inte sätter en eller två av dem, det är målen som räknas.
Jag säger inte att vi skulle ha vunnit mot Syrianska FC, men visst förtjänade vi att få med oss en poäng.
Nu gäller det att lägga denna match bakom sig och ladda inför matchen på söndag.
Jag är övertygad om att killarna är revanschsugna till tusen och att det är studsigt, tungt och krävande att springa på Vallen är ingen nyhet, det laget som behärskar det bäst på söndag kommer också att spela i Superettan 2019, jag hoppas innerligt att det är vi, för det är vår borg, vår hemmaplan och vi kan varenda tuva, vartenda grässtrå och varenda ojämnhet på Finnvedsvallen!

Fakta:
Syrianska FC – IFK Värnamo 1-0 (0-0)
1-0 efter 46,48 Seth Hellberg på straff

Avslut totalt: 7-7 (3-2)
Avslut på mål: 1-3 (0-1)
Frisparkar: 6-15 (3-9)
Hörnor: 6-9 (2-4)
Varningar: 1-4 Alagie Sosseh SFC, Gama, Viktor Einarsson, Claudio Perez och Sameehg Doutie IFK
Publik: 2103

Startelvan:
Jocke W (mv). Nethinio, Claudio, Jon B, Freddy W
Sameehg Doutie (21), Alexander J, Viktor Einarsson, Gama, Abdu & PC
Ersättare:
Tobbe A (mv), Johan A, Alexander H (21), Benjamin L, Rasmus W-P, Paolo, Predrag R

Så gott folk, vad sägs om att fylla Vallen på söndag och ge killarna det där lilla extra stödet som de så väl behöver? Kan det komma 2100 till Södertälje Arena så skall det väl kunna komma 1500 till Finnvedsvallen eller?
Matchstart på söndag 14:30

Vid pennan:
Nico Eremidis