Förlust mot Trelleborg

Men med med mersmak.
Så var första ”riktiga” matchen för året avklarad. I lördags hade vi besöka av före detta allsvenska Trelleborgs FF. Gästerna vann en ganska så jämn drabbning med 0-1.

Var det rättvist då? Njaee, om man delar upp matchen i fyra delar så var första delen IFK:s, andra delen var Trelleborgs, tredje delen var jämn och fjärde delen IFK:s.
Det var en match med bra tempo på en svårspelad hård och hal plan. Och med tanke på hur matchen utvecklade sig borde matchen ha slutat oavgjort, det hade speglat matchen bättre.

Vi ägde mycket boll första 20 men utan att för den delen vaska fram några riktigt heta lägen, sen tog gästerna över spelmässigt, men inte heller de kunde vaska fram något själva, 3 finfina chanser blev det för gästerna dock, alla tre från våra misstag mitt på vår planhalva.
Andra halvlek började jämnt, återigen högt tempo men inga riktiga målchanser att tala om, därför kom 0-1 i minut 58 lite oväntat. På ett inlägg från vänster touchade bollen på en Trelleborgare och ställde Morgan i mål helt och hållet och bakom “Mogge” dök André Reinholdsson upp och nickade enkelt bollen i öppet mål.
Därefter tog IFK mer och mer över spelet, de 4 chanserna som vi vaskade fram från minut 75 till 90 borde resulterat i minst ett mål, men tyvärr blev det inte så denna gång och gästerna från Skåne vann matchen.

Man skall inte dra för stora växlar efter en match, men det var klart kul att se att vi har tempot i kroppen och att vi är mycket starka i vårt försvarsspel, nu skall vi dag för dag, vecka för vecka finslipa på detaljerna och när det är dags för seriespel skall allt sitta på plats.
Ett litet snack med coach Thern efter matchen:

Är du nöjd med matchen Jonas?
– Jag är aldrig nöjd när vi förlorar, men det var en hyfsat bra insats med tanke på att det var mycket nya spelare och några av dem har knappt spelat en seniormatch.
Fick du svar på dina frågor av matchen?
– Ja, det tycker jag att jag fick, jag var bland annat nyfiken på hur våra unga killar skulle stå emot ett så starkt motstånd, det klarade de mycket bra.
Nästa match Kalmar FF, tufft motstånd?
– Väldigt tufft, det blir att träna hårt på försvarsspelet för de kommer nog att äga mycket boll.
Tack bäste Jonas

Fakta:
IFK Värnamo – Trelleborgs FF 0- (0-0)
0-1 efter 57,21 André Reinholdsson

Avslut: 6-4 (3-3)
Avslut på mål: 4-8 (2-4)
Hörnor: 4-3 (2-1)
Frisparkar: 5-4 (3-2)
Varningar: 1-1
Publik: ca 250

Truppen:
Morgan H (mv), Filip Eriksson (mv), Freddy W, Tyler L, Axel W, Danne A, Filip S, Benjamin L, Isse I, Paolo M, Kevin Simola, Ivan Andonovski, Behar Ferizi, Francis de Vries, Alfred Ajdarevic, Ahmad Sabei och Charlie Vindehall, Alex Brilhante

Nästa match spelas kommande lördag i Kalmar mot stadens stolthet Kalmar FF
Matchen spelas på Smålands blåsigaste plan Gasten och matchstart är 13:00

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis