Förlust mot Trelleborg

I säsongens tredje träningskamp ställdes våra vitblå eleganter mot Superettankollegan Trelleborgs FF på Bollagårdens IP i Forsheda, i ett härligt solsken. Efter den mycket meriterande segern förra helgen mot allsvenska Mjällby AIF, var säkert fler än undertecknad nyfikna på hur hemmalaget skulle stå sig mot skåningarna.

I hemmalaget gjorde Oskar Johansson comeback, efter tre års frånvaro, i just Trelleborgs FF. I övrigt formerade firma Thern & Asterhed styrkorna med Filip Eriksson i mål. En fyrbackslinje bestående av Albin Sundgren, Victor Eriksson, Bernardo Vilar och Francis de Vries, framför ett mittfält med Eric Brendon, Abdussalam Magashy och William Kenndahl. I anfallet Michael Kargbo flankerad av Edvin Becirovic och nämnde Oskar Johansson.

Trelleborg visade tidigt att man ville föra matchen och inledde med hög intensitet och framgång i sitt presspel. IFK hade svårt att få till något som liknade ordnat spel och att hänga med i gästernas tempo. Redan efter sex minuter låg bollen bakom Filip Eriksson mållinje, genom ett inspel från högerkanten och direktskott i hans högra hörn.

De första tjugo minuterna var IFK knappt över på TFF:s planhalva och följaktligen skapade man inga farligheter. Det skulle dröja till den fyrtiotredje minuten innan hemmalaget fick sin första riktiga målchans. Edvin Becirovic tog sig runt på vänsterkanten och slog ett inlägg längs marken som träffade en glidtacklande trelleborgare på handen, med straffspark som påföljd. Edvin snodde bollen från den ordinarie straffläggaren Francis de Vries, men sköt inte bättre än att målvakten kunde rädda till en resultatlös hörna.

Om den första halvleken kan sägas gick till Trelleborg, blev den andra en omvänd tillställning. IFK tog kommandot direkt och Filip Eriksson fick stå och frysa resten av matchen. De vitblå tryckte på, vårdade bollen bättre och skapade ett antal chanser som kunde varit värda ett bättre öde.

Eric och Abdi ägde mittfältet och med något bättre skärpa borde vi ha vunnit matchen. Som alltid i träningsmatcher blev andra halvleken lite sönderryckt på grund av alla byten, men jag tycker ändå att vi stod upp bra mot en jämnbördig motståndare.

Det är – turlig nog – långt till seriepremiären. Det finns en hel del att slipa på!

Text: Ola Fälth