Förlust mot Trelleborg

6200 nyfikna åskådare hade tagit sig till ett kyligt Ljusseveka Konstgräs för att bevittna årets första träningsmatch för våra herrar. Motståndet för dagen stod Superettankollegan Trelleborg för som begav sig åter mot Skåne med en 3-1 seger i bagaget.

Efter 3 veckors hårdträning så fick herrarna äntligen känna på matchspel och det syntes särskilt under de första 45 minuterna att det var spelsugna ben på samtliga på plan.

IFK tog tag i spelet från första minuten och dikterade spelet på ett förtjänstfullt sätt under matchens inledning. Man var det bollförande laget och så fort Trelleborg fick låna den så var det en hög press som Christian Järdlers mannar visade upp.

Det var även Värnamo som skulle få de bästa lägena i matchens inledning. PC var först ut då han lyckades sno åt sig bollen när man satte hög press. Väl fri med målvakten försökte förra årets skyttekung att tåpaja förbi Trelleborgsmålvakten som dock var med på noterna.

3

PC i en av många dueller

Därefter var det anfallskollegan Ryan Finleys tur som även lyckades få in bollen i mål. Efter vackert kombinationsspel på högerkanten hittade Viktor Nilsson in till Ryan med ett stenhårt inlägg som Amerikanen skarvade in i mål. Men målglädjen uteblev då det vinkades av för offside.

Det inledande övertaget började därefter sakteliga avta och Trelleborg kom mer och mer in i matchen. Skåningarna skulle också visa prov på en högre effektivitet och inom loppet av 5 minuter lyckades dem göra så väl 1-0 som 2-0.

Det skulle bli ytterligare mål innan en händelserik första halvlek tog slut. Värnamo lyckades i halvlekens sista spark reducera och detta genom återvändaren Petar Petrovic. Återigen var det resultatet av en aggressiv och hög press som gav Petar möjlighet att avancera in i Trelleborgs straffområde och retligt skjuta stenhårt mellan benen på Trelleborgs målvakt.

I den andra halvleken avtog matchens intensitet något och det märktes att spelarna har en bit kvar till 100 % matchform. En hel del byten skulle också göra att spelet blev någorlunda mer hackigt från de båda lagen.

Bästa läget under de sista 45 minuterna för Värnamos del skulle återigen Ryan få då han återigen skarvade vidare ett inlägg som denna gång serverades av Petar. Men till skillnad från matchens första halvlek så var nu målvakten med på noterna.

2

Ryans första match i IFK-tröjan

Istället för att Värnamo skulle nå kvittering så kunde Trelleborg punktera matchen med cirka 15 minuterna kvar då man på ett snyggt, men i tveksamt offsideläge, tryckte in 3-1.

Christian Järdler om matchen
”Jag tycker att vi i långa stunder gör en riktigt bra första halvlek. Vi visar upp ett bra och varierat passningsspel och i bollerövringen så sätter vi en kompakt press som gör att vi vinner tillbaka många bollar. Det känns som att vi kontrollerar spelet i den första halvleken men tyvärr är det 2 misstag i vår speluppbyggnad som ligger till grund för att vi släpper in båda målen. 

I den andra halvleken så är Trelleborg smartare än oss i besluten. Det kändes som att vi blev stressade av att dem fick ett större bollinnehav och istället för att värdera i vårt spel så försökte vi kontra snabbt vilket resulterade i många felpass och att vi fick jaga bollen mycket.”

8