Fotbollsskolan dag 1!

Efter det obligatoriska strukturerade kaoset på morgonen begav sig alla ut på planerna. Idag hade vi vädergudarna med oss och det blev en perfekt dag att träna och spela fotboll på.

Jag gick runt och pratade med så många jag kunde utan att för den delen störa träningarna, och barnen hade roligt som vanligt. Det var nya bekantskaper och säkerligen många nya vänner för livet.
Och som vanligt är det fullt upp vår sjuksyster Jennie, det var ”jätteont i pannan för jag fick en boll i huvudet”, en kylpåse åker fram och vips så är allt botat på mindre än 4 sekunder, det var ”Jag har nog jätteont i magen”, en kram och några minuters vila och vips så är all spår av magont borta.
En boll i huvudet är inte så roligt. Men med Jennies hjälp var barnen snabbt tillbaka i träning. 

Efter lunchen var fick vi besök av Polisman Emil Gof och dennes kollega och polishund Hemp.
Det var stora ögon när Emil visade vad Hemp kan, inte bara hos barnen utan även hos en del ledare. Emil berättade också om sitt jobb och hur det går till. Jag tycker det är otroligt kul att vi kan få polisen att komma till oss varje år, jag vill avdramatisera just ”polis” och jag vill att alla barn skall förstå hur viktig polisen är i vårt samhälle. Tack Emil och tack Hemp!
Efter uppvisningen var det åter ut på planerna för avslutande träningar och matcher.
Det var bra trötta barn som lämnade Ljusseveka runt tvåtiden och kanske ännu tröttare ledare.
Imorgon gryr en ny dag och nya saker kommer att hända på Fotbollsskolan, men det berättar jag om senare.

Massvis utav bilder från dag 1 hittar ni genom att klicka här.

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis