Fotbollsskolan Dag 4

Så var vi framme vid dag 4, det är ju inte sant hur fort dagarna går. Även idag var det återbud från våra hemliga gäster, men istället fick vi besök av halva IFK Värnamos herrlag, o jag kan lova att det var minst lika kul. Killarna bjöd verkligen på sig själva deltog även i övningarna.

Morgonen och förmiddagen var annars lite kall men lagom till lunch så kom värmen och lite senare även solen. Hamburgare till lunch! YUMMIE! Hade vi haft lika många hamburgare till så hade dom säkerligen gått åt, för barnen älskade dom.

Det har verkligen varit en fantastisk vecka, det har busats och det har skrattats, det har kämpats och det har slappats, det har varit hopp och det har varit förtvivlan (inte kul att missa öppet mål tre gånger i rad), det har varit glädjetårar men också några ledsna tårar (gör ont att få en boll i ögat faktiskt), det var varit oförglömliga kommentarer och härliga intervjuer, för jag kommer iaf aldrig att glömma den fantastiska lilla killen Micke Johansson, han bjöd på hela registret och lite till. Har du inte sett intervjun med Micke så har du missat nått, tro mig! Men inge fara om du missat klippet, det går att se på igen om du surfar in på IFK:s FB-sida och letar under ”Videoklipp”.

Till årets upplaga av Fotbollsskolan har jag förändrat en sak, alla grupper har fått ett lagnamn och inte bara ett gruppnamn. Grupperna har haft namn som Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid etc.
Nu tycker kanske du att det är konstigt, men det finns en tanke bakom.

Det spelas ju matcher, hur mycket matcher som helst, varje dag, istället för att det är P05 som möter F04 så möts Real och Barcelona, könsneutralt, inget mer stim om att killarna är bättre än tjejerna etc. Funkade det då? Njae, inte fullt ut men betydligt bättre än tidigare år och detta var ju första gången vi testade. Nästa år kommer det att bli ännu bättre, det lovar jag.

Årets Fotbollsskola fakta:
Antal barn anmälda: 339
Antal barn som deltog: 317
Antal ledare och andra runtomkring: 78

Vi har haft:
24 skoskav
5 ont i knäet
4 ont i foten
4 sår
3 näsblod
2 boll i huvudet
2 spark på ben
2 stukade fötter
2 huvudvärk
2 spark på ben
2 stämpling på foten
2 stukade fingrar
1 krock med smäll på ögat som resultat

Samtliga skador blev behandlade av vår magiska sjukvårdare Jennie Hellström och samtliga barn återgick till sina grupper. Mest vattenpåfyllning och mest ”kissepauser” hade dom yngsta grupperna, det gjorde mig såklart nyfiken på vad man gjorde med allt vatten då flaskorna nästa alltid var tomma, så jag frågade barnen såklart. Vi har en ny lek, man dricker inte vattnet förstår du väll, man har vatten i munnen o försöker prata samtidigt, o det går ju inte o då rinner vattnet ut o då måste man fylla på igen.

Jag skrattade säkert i 5 minuter efter det svaret.
Så är det på Fotbollsskolan, vi har roligt, mycket roligt varje dag.

Nu laddar vi upp för Fotbollsskolan 2018 och jag hoppas att jag får äran att ha era barn på den.

FLER BILDER FRÅN DAG 4 HITTAR DU GENOM ATT KLICKA HÄR.

BILDER FRÅN TIDIGARE DAGAR HITTAR DU PÅ WWW.IFKVARNAMO.SE/FOTBOLLSSKOLAN


Vid pennan och bakom bilderna
Nico Eremidis