Herrarna föll mot Landskrona

Tyvärr var det ingen lyckad dag för herrarna i lördags, på den fina gräsmattan på Landskrona IP inkasserades årets fjärde förlust då Landskrona BoIS vann med 0-2.

Det började bra annars, vi var med bra i början av matchen och vi hade det första avslutet på mål, men 6 minuter i mitten på halvleken gjorde den soliga varma försommardagen mulen, kall och tråkig. I minut 30 kom första baklängesmålet, en tveksam undanrensning som BoIS fångar mitt på vår planhalva, men det är lugnt, vi har ju massor av folk hemma, en dribbling och ett inspel på marken, men det är lugnt, vi har ju 5 man plus målvakt på rätt sida, tyvärr fick Dennis Olofsson helt ostört stå och dundra in bollen bakom en chanslös Tobbe i mål. Så i minut 36, bolltapp mitt på plan när vi är offensiva med hela laget, ännu en gång tvekar vi och är obeslutsamma, det ger vindsnabbe Edafe Egbedi motorväg på vår vänsterkant och inspelet till Adi Nalic sitter på foten, kliniskt avslut o så står det 2-0.

Vi ger med andra ord bort båda målen. Man får bara inte tappa bollen i ett sådant läge när laget, hela laget är på väg upp i ett anfall, man blir stenhårt straffad om man gör det.
Trots det så tycker jag att vi på intet sätt är sämre än Landskrona från straffområde till straffområde, däremot verkar vi vara omständiga, obeslutsamma och ofokuserade i de båda straffområdena, speciellt i det offensiva där våra inlägg idag hamnade lite varsomhelst.
I andra halvlek flyttade vi upp positionerna, men Landskrona behöll lugnet och stressade inte bort sig, ibland såg det till och med ut som de lekte fotboll med oss. Visst skapade vi ett par hyfsade lägen men det gjorde även Bois och deras var giftigare än våra.


Jag försöker inte hitta ursäkter för förlusten, Landskrona var giftigare och vann helt rättvist, men vissa saker gör att jag funderar på orsaken till ännu en förlust. Detta var femte matchen i rad vi åker buss till en match och även denna är en lång bussresa, vi har på fyra veckor åkt 2602 km (260 mil) buss, kan det påverka killarna? Ja det tror jag.
Strax innan avfärd till Skåne får vi höra att Darwin inte kan vara med på grund av skada, i bussen på väg ner får vi höra att York inte mår bra, väl framme och på uppvärmningen att han inte alls kunde vara med på grund av illamående och huvudvärk, kan det påverka killarna med sena omställningar i laguppställningen? Ja det tror jag, så sena ändringar är alltid jobbiga, det rubbar balansen i laget. Återigen fick vi spela två matcher inom 5 dagar, kan det påverka spelarna? Yes, det kan det, när vi spelat ”normalt” har det gått bra, men allt strul med flyttade matcher har ställt till det för oss, killarna har inte hunnit återhämta sig och ladda om batterierna.

Jag är också tvärsäker på att kommande match mot Norrby kommer att se annorlunda ut, dels för att vi får en hel träningsvecka och dels för att vi får spela hemma på riktigt inför vår publik (hoppas jag).

Så bästa läsare, kasta inte in handduken, skäll inte på killarna, kavla istället upp ärmarna tillsammans med laget och titta istället på hur serien ser ut, alla slår alla i årets knepiga serie. En tråkig incident hände i slutet av matchen då Predrag fick en armbåge på näsan i en närkamp, den såg allt annat än vacker ut efter matchen, om den är bruten eller inte återstår o se, svaret har vi i början av veckan.
Uppsnappat i bussen på väg hem:
– Alltså, vi måste börja snacka mer på plan för att hjälpa varandra
– Ja och vi måste skräpa oss med passningsspelet, idag var det rent ut sagt skitdåligt
– Ja man tar en löpning och så kommer inte bollen, när man stannat upp för att inte springa offside, ja då kommer den
– Precis, vi jobbar stenhårt för att vinna bollen o så slår vi enkelt bort den 5 sekunder senare, det är bra asjobbigt att vinna tillbaka bollen igen, man måste ju jobba dubbelt hela tiden
– Vi måste också våga göra dom där små insticken ibland och inte hela tiden rulla runt och rulla runt o så lyfter motståndarna upp sitt lag, inte hela tiden, men ibland måste man bara våga

Roar Hansen efter matchen:
– Inget att säga om, Landskrona vann rättvist, vi försökte verkligen men vi slarvar alldeles för mycket idag, att sen få två mål i baken på 6 minuter gör det inte lättare, dessutom på två egna misstag.
Inget positivt?
Jodå, vi sa i halvtid att vi inte skulle låta detta rinna iväg och det gjorde vi inte heller. Visst hade vi några lägen, men det hade Landskrona också och deras var hela tiden mycket giftigare.

Fakta:
Landskrona BoIS – IFK Värnamo 2-0 (2-0)
1-0 efter 29,30, Dennis Olofsson, assist Granit Stagova
2-0 efter 35,35, Adi Nalic, assist Edafe Egbedi
Avslut: 10-5 (6-2)
Avslut på mål: 4-4 (3-2)
Frisparkar: 17-12 (6-6)
Hörnor: 4-0 (4-0)
Varningar: 4-2 Jon B och Alex H IFK, Alexander Tkacz, Igor Arsenijevic, Adi Nalic & Bahrudin Atajic LBoIS
Publik: 2063 (14 från Värnamo)

Startelvan:
Tobbe A (MV), Anton M, Johan A, Tyler L, Jon B
Freddy W, Predrag R, Danne A (67), Abdu, PC & Alex H

Ersättare:
Morgan H (MV), Max O (67), Adnan K, Aldin B, Adebayo A

Nu lägger vi denna match till historieböckerna och blickar framåt, samtidigt ber vi till vädergudarna att Finnvedsvallen blir spelklar till måndagen den 7/5 då vi tar emot Norrby IF klockan 19,00 på Finnvedsvallen. Vi ses på barrikaderna gott folk! Vi vinner tillsammans och vi förlorar tillsammans för vi är IFK Värnamo, glöm inte det!

Intervjun med Freddy Winsth direkt efter matchen kommer i ett separat inlägg senare

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis