Herrarna föll ordentligt

Egentligen vill jag inte skriva något om denna match för det är inte lätt att hitta superlativ efter att ha förlorat med 4-0 borta mot AFC, men jag måste.

Jag börjar med att hylla AFC som är ett mycket duktigt lag, jag vill på intet sätt förringa deras vinst igår. De spelar en snabb, rörlig och finurlig fotboll, men de fick briljera lite väl ostörda igår. Väckarklockan ringde redan efter 1,06 minuter, på ett inte allt för märkvärdigt skott, ärligt talat ganska lamt skott, träffar bollen Tyler och ändrar riktning, det ställer såklart Tobbe helt då han redan var på väg dit han trodde bollen skulle komma.

En kalldusch javisst, men så tidigt i matchen är det intet att hänga läpp för. Vår chans till kvittering kom i den 13 minuten, det var vårt första riktiga anfall, Anton kom perfekt på sin högerkant och inlägget mellan målvakt och backlinje blev klockrent. Vid bortre stolpen kom också PC så som han skall göra, i hård kamp med sin back lyckades dock inte den gode PC få bollen i mål tyvärr. Minuten senare ringde istället väckarklockan igen, med ett par snabba passningar spelade AFC bort oss ordentligt vilket gjorde att forwarden kom fri med Tobbe i mål, en enkel fint och Tobbe var rundad och öppet mål. I minut 34 gick rullgardinen ner för dagen, på ett stenhårt inlägg från höger gick bollen förbi samtliga framför mål, men vid bortre stolpen kom Kadir Hodzic som en gasell och obehindrat nickade bollen i öppet mål.

Jag gissar på att coach Roar hade ett o annat att säga till laget i halvtid för andra blev inte den första lik, visst backade AFC hem lite för att säkra matchen men vi började också ta för oss lite mer, dock skulle det dröja fram till minut 76-77 innan vi skapade ett riktigt bra läge, ett inlägg från vänster hamnade på Alexander Jönssons huvud, men i hög fart och på nära håll styrde han nicken över, tyvärr. Istället kom spiken i kistan i minut 83, och ännu e n gång spelade AFC bort oss med sitt snabba spel, det gav ovan nämnda Kadir fri gata på vänsterkanten, ett perfekt inlägg på marken mellan back och målvakt, och vips så styrde nyss inbytte Aaron Zahui Bazoukou in sista målet för dagen.

Att vi gjorde en blek insats är inget att säga om, så är det bara, det är bara att bryta ihop och komma igen, vi kan så mycket bättre.

I bussen efter matchen mellan spelarna:
– Jag fattar ingenting, vad hände? Allt kändes så bra innan match?!
– Min sämsta match någonsin! Det kändes pinsamt dåligt alltså
– Vi rörde oss för lite och vi hade så lökiga passningar, det fanns liksom inge styrka i benen liksom och ändå kände jag mig pigg
– Nu har vi gjort årets plattmatch, en sådan har alla lag, jag fattar inte, vi har ju spelat så bra mot Gävle och GAIS och nu var allt det borta, men men, nu har vi gjort vår skitmatch det kan bara bli bättre.


Detta är vår tredje resa i rad, först Gävle, inte precis runt hörnet, sedan Borås, resa igen men inte så långt, o så nu Eskilstuna, ännu en lång resa. Kan det ha påverkat den mentala biten? Jag vet inte, vet du?

Roar Hansen rosade inte sina ord heller efter matchen
– Bara att erkänna att vi inte ens var nära dem, de spelade ut oss över hela planen
Vad tar vi med oss från denna match då?
– Ingenting, absolut ingenting
Var vi inte lite för snälla ute på plan idag?
– Såklart vi var, visst kan vi förlora mot en bättre motståndare som AFC var idag, men vi måste ju ta kampen! Ta en frispark, ta en varning, visa att dom skall få kriga för att vinna mot oss, men vi var på tok för snälla idag
Jag har lite statistik om just det, 1-9 i frisparkar efter första halvlek
– Ja, du ser, vi var inte med, det blev bättre i andra men då var det ju redan 3-0 och det hämtar man inte upp mot ett lag som AFC en dag som denna, AFC var bra, inget snack om det, men vi gjorde dem ännu bättre än de egentligen var. Bara o lägga detta bakom sig och blicka framåt, vi kommer revanschsugna till matchen på måndag, det är jag övertygad om.

Fakta:
Athletic Eskilstuna – IFK Värnamo 4-0 (3-0)
1-0 efter 1,06 minuter, Onyedikachkwu Samuel Nnamani
2-0 efter 15,52 minuter, Ousamane Camara, assist Oke Akpoveta
3-0 efter 33,22 minuter, Kadir Hodzic, assist Adnan Kojic
4-0 efter minut 82,20, Aaron Zahui Bazoukou, assist Kadir Hodzic

Avslut: 14-5 (6-4)
Avslut på mål: 7-3 (4-2)
Frisparkar: 6-12 (1-9)
Hörnor: 2-1 (1-1)
Varningar: 1-1 Tyler Lizette IFK, Oke Akpoveta AFC
Publik: 934 officiellt (jag hade gissat på ca 4-500) varav 8 från Värnamo

Startelvan:
Tobbe A (MV), Anton M, Tyler L, Johan A, Freddy W, Predrag R, Alexander AJ, Danne A (71), Lumala A (85), Alexander H (57) och PC

Ersättare:
Filip E (MV), Jon B (85), York R (57), Adnan K (71), Archford G, Max O och Adebayo A

Nu lägger vi denna match till handlingen och blickar framåt, på måndag är det den riktiga hemmapremiären på Vallen då vi möter Varberg och då blir det åka av, det lovar jag!
Nedan följer en intervju med Anton Maikkula efter matchen

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis