Herrarna obesegrade för fjärde matchen i rad

För hemma på Vallen blev det till slut 2-2 mot topplaget Skövde AIK.
Det blev en väldigt olycklig start för oss då vi redan efter 52 sekunder åkte på en straff, en solklar sådan.
Den satte gästernas kapten Andreas Uusitalo bakom Pilip i mål, men ack va nära det var att Pilip lyckats styra ut den för handen var där men straffen var hårt slagen.
Efterföljande 10 minuter var det gästerna som hade strypgrepp på oss, vi var fortfarande i chock.
Sedan kom vi sakta men säkert in i matchen och vi började rulla boll. Lägen skapades och missades, inläggen kom men lite för höga eller för långa.

Trots det fixade vi fram tre ypperliga lägen men tyvärr förvaltade vi inget av dem på bästa sätt, därför gick vill halvtidsvila med ett underläge 0-1, rättvist? Inte ett dugg, det borde minst ha stått 1-1, men gör man inte mål så..
Vi började andra halvlek offensivt, på den 10 första minuterna hade vi avslutat lika många gånger som hela första halvlek, och vi fortsatte.
Belöningen kom i minut 67, hörna från höger, Affes känsliga fot hittar Charlie som nickar, ett motståndarknä på mållinjen, returen i en båge ut, där kommer Crona och stöter in bollen med pannan, lättnad! Underbart! Belöning för stenhårt arbete!

Det skulle bara ta tre minuter innan även ledningsmålet kom, klapp-klappspel mellan Affe, Charlie och Edvin B där Edvin hittar en framstormande Lassagård, skottet från Johan var så hårt att när målvakten hann reagera då hade bollen studsat ut 5 meter. Vild glädje och kramkalas, vi hade vänt på matchen, nu gällde det att hålla tungan rätt i mun och fokusera ännu mer.
Alla visste att gästerna skulle tryck upp allt dom hade, två snabba byten och in med nya fräscha spelare, så blev det också, full fart framåt innebar också att det skapades luckor bakom deras backlinje, det gällde bara att hålla sig kall och utnyttja det.
Tyvärr blev det inte så, i minut 84 kom kvitteringen på ett snöpligt och onödigt sätt.
Va har 3-4 ypperliga lägen att rensa undan bollen, men vi duttar, petar och är inte resoluta, bollen hamnar gästernas Gustaf Norlin som får iväg ett skott som knappt värt ordet ”skott” och vi ser alla hur bollen retfullt enkelt och sakta rullar in intill Pilips vänstra stolpe.
Efterföljande 10 minuterna var det en våg av chanser, först vi o sen de o så vi igen o så de, båda ville vinna, båda lagen gjorde allt i sin makt för att vinna. Bästa läget hade vi genom Johan, han kom perfekt i skottsektorn, mitt i den, och hans skott var om möjligt ännu hårdare n det han gjorde mål på, gästernas målvakt lämnade och retur men tyvärr hade vi inte spelare där.

Ett oavgjort resultat, många tyckte att det var rättvis, inte jag. Jag vet att jag är färgad men sett till alla lägen vi skapat borde vi ha förvaltat något av med i mål. Skövde är ett mycket duktigt lag och tungt att möta, alltid rätt i sitt försvarsspel och snabba i sina omställningar, men vi skapade så många frilägen att vi borde ha vunnit matchen.
På presskonferensen efter matchen var Skövdes tränare mycket nöjd med poängen, han sa att de fått en drömstart på matchen men inte lyckats förvalta ledningen på bästa sätt. Ha sa också att han tycker att båda lagen är mycket bättre nu än vårmötet i Skövde, IFK är ett komplett lag idag mot då, den matchen vann ni på individuella prestationer, idag spelade ni som ett lag.
Thern o sin sida var mindre nöjd och irriterad över 2-2 målet, han ansåg att det fanns 3-4 lägen att få undan bollen från straffområdet men vi lyckades inte. Han höll med om att båda lagen utvecklats väldigt mycket sen vårmötet och sa också att Skövde är ett mycket försvars och kontringssäkert lag.
Se intervjun lägre ner på sidan.

Fakta:
IFK Värnamo – Skövde AIK 2-2 (0-1)
0-1 efter 1,47 Andreas Uusitalo, straff
1-1 efter 66,30 Edvin Crona, assist Charlie Vindehall
2-1 efter 69,15 Johan Lassagård, assist Edvin Becirovic
2-2 efter 83,14 Gustaf Norlin

Avslut totalt: 15-9 (2-5)
Avslut på mål: 6-5 (1-4)
Frisparkar: 3-8 (1-2) jag gillar när domaren inte blåser sönder matcherna
Hörnor: 9-2 (5-1)
Varningar: 2-0 Victor Eriksson & Benjamin Lindblad IFK
Publik: 835! Så himla kul med så mycket folk! Välkomna tillbaka!

Startelvan:
Pilip(mv), Freddy, Victor, Viktor, Francis
Alex (70), Charlie, Johan, Affe (78), Edvin B & Edvin C (88)
Ersättare:
Filip (mv), Benjamin (70), Erick Brendon, David, Bebben, Roman (78),Robin (88)

Nu arkiverar vi denna match och ställer in siktet mot serieledande Ljungskile SK, ännu ett topplag på menyn med andra ord.
Ljungskile har gått som tåget och leder serien med 8 poäng, vi skall åka dit och ge dem en match sen får vi se hur långt det räcker.
Så fotbollsvänner (och ni andra också), har ni inget för er kommande söndag så rekommenderar jag en resa till Ljungskile, matchstart 16:00 på Skarsjövallen.

Jag måste också informera om att Damerna vann sin match borta mot Ingelstad med 3-0 och är nu två matcher ifrån en serieseger, kommande lördag är det årets andra mega-derby då vi gästas av bästa grannen Bord SK på Finnvedsvallen, matchstart 15:00, det vill du garanterat inte missa!

Vis pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis

Intervjun med tränarna:
KLICKA HÄR

Målen från matchen:
KLICKA HÄR