Herrarna tillbaka till vinnarspåret

För hemma på Vallen besegrades Lunds BK med 3-1.
Den var en konstig match, första 5-6 minuterna gick helt i gästernas favör, men så fick vi en hörna lite till skänks. Pang och den långe junioren Victor Eriksson sätter pannan till och nickar snyggt in 1-0, hans första mål i ettan.
Lund är chockade, var kom den ifrån?


Mitt i deras chock kommer 2-0 4 minuter senare, denna gång en annan Viktor nämligen Viktor Ljung, sätter pannan till efter en målvaktstavla och nickar in bollen i öppet mål.
Två innerbackar gör mål, när hände det sist va?
Men denna dag var tydligen backarnas dag, för även 3-0 föll 20 minuter senare, Freddy som vi alla vet har en bössa som heter duga fick all tid i världen att stå och måtta, o sen sa det pang bakom gästernas målvakt.


Helt sjukt, tre backar, tre mål och en ledning med 3-0 i första halvlek, man fick gnugga sina ögon flera gånger innan man fattade att det är sant.
Andra halvlek blev helt annorlunda, vi behövde pressa på lika hårt för att göra mål, vi bevakade och gick på kontringar istället.
Men Lund hade kommit ur chocken och satte full fart framåt.
Reduceringen kom också på ett missförstånd i vår backlinje, i minut 49 fick gästernas André Johansson lite för enkelt snitsla mellan våra backar och sätta bollen i nät, där hade vi fokus på fel killar.


Visst var Lund spelförande hela andra halvlek, men jösses vilka kontringar vi fick till, men jösses som vi slarvade varenda en.
Hade vi varit lika fokuserade som i första är jag säker på att ett par bollar till rullat in.
Nu blev det inte så och segern var aldrig i fara, jag nöjer mig med att vi tog tre poäng och att vi var resoluta och bestämda i våra avslut under första halvlek.

På presskonferensen efter matchen var Lunds tränare besviken och missarna vid de insläppta målen men också mycket besviken över alla lägen de bränt.
Tränare Thern o sin sida var mycket nöjd med första halvlek medan han tyckte att det slarvades alldeles för mycket i sista tredjedelen av plan under andra, han var inte alls nöjd med alla felpass.

Fakta:
IFK Värnamo – Lunds BK 3-1 (3-0)
1-0 efter 7,09 Victor Eriksson, assist Freddy Winsth
2-0 efter 11,01 Viktor Ljung, assist Freddy Winsth
3-0 efter 32,32 Freddy Winsth, assist Isse Ismail
3-1 efter 48,37 André Johansson
Avslut totalt: 8-11 (6-4)
Avslut på mål: 5-1 (6-5)
Frisparkar: 7-19 (4-11)
Hörnor: 2-4 (1-1)
Varningar: 1-0 Isse Ismail IFK
Publik: 513

Startelvan:
Pilip (mv), Freddy, Victor, Viktor, Francis
Affe (70), Isse (85), Johan, David (60), Edvin C & Edvin B
Ersättare:
Filip E (mv), Aldin, Tyler (85), Benjamin, Alex (60), Filip S (70) & Roman

Då är denna match spelad o klar, nu blickar vi fram emot lördag och mötet mot Lindome
Matchen startar 13:00 och spelas på Lindevi IP konstgräsplan, har du inget annat för dig på lördag rekommenderar jag en tripp till vackra Göteborg, Lindome ligger strax utanför.

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis