Herrarna tog poäng igen

STÖLD! Ja det skulle man kunna säga efter poängtappet i söndags mot Utsiktens BK, för återigen släpper vi in ett mål i sista minuten.
Men det var absolut ingen stöld, vi får skylla oss själva och inte mer med det.
Är det ett par minuter kvar så skall man göra allt för att undvika frisparkar framför mål och hörnor, sen om bollen hamnar i Kärda eller Hillerstorp kvittar, bollurslingen skall inte vara i närheten av vårt straffområde.

Matchen startade annars med att gästerna tog tag i spelet och dikterade villkoren på plan, vi fick helt inrikta oss på att inte släppa till några lägen och det gjorde vi mycket bra.
Som vanligt vaknade vi upp efter 16-17 minuter och åt oss in i matchen, men så kom en straff som en blixt från en klar himmel! En högst tveksam sådan om jag får säga min åsikt, att vår back var större och tyngre skall inte spela någon roll, axel mot axel är ingen straff.
Nåväl, 0-1 kom i minut 20.


Men nu var vi varma i kläderna och tog över mer och mer, gästerna kom ingenstans, inga ordentliga anfall, inga avslut, inget hot.
I minut 43 kom kvitteringen också helt rättvist, Charlie kom ner fint på högerkanten och serverade Alex ett perfekt inlägg som Alex klippte till direkt på.
Gästerna vaknade till liv igen och direkt efter avspark skaffade de sig en hörna, den hörnan var de aggressiva på och nicken tog i ribban och ut.
Anfallet efter fick vi en hörna, nu var det vi som var på bettet och hörnan från höger slagen av Romans känsliga vänsterfot träffade huvudet på Francis och gick otagbart in i mål.


Andra halvlek var kattens dans med råttan, vi styrde och ställde över hela plan, vi slog inlägg efter inlägg och vi försökte med genomskärare, ingenting hjälpte, vi gjorde inte det där målet som skulle spika igen kistan.
Med 10 minuter kvar av matchen tog gästerna åter tag i spelet, de ägde mycket boll men skapade ingenting.

Så kom den där hemska minuten, minut 89, hörna, aj aj aj, snälla slå ut bollen vid långsidan inte ut på kortsidan. Hjärtat stannade, pulsen for upp i taket, skulle vi klara denna hörnan så var matchen i hamn, kallduschen som sköljde över mig är obeskrivlig när gästerna dundrar in returen på hörnan, inte nu igen! Varför är vi så rädda? Varför är vi så snälla? Varför har vi inget flyt?
Detta var gästernas första och enda avslut på mål i andra halvlek och nog tusan går bollen in! Jag fattar inte.
Optimist som man är tänker man positivt, ett läge, snälla ge oss ett läge, då sätter vi den!
Vi skapade två hörnor som blev resultatlösa men så kom jätteläget, klockan tickat fram till 92,35, Benji kör sin back och kommer perfekt in i straffområdet, enligt skolboken slår han bollen perfekt snett inåt bakåt, men ingen är där! Var är ni grabbar? Jo det var två försvarare som enkelt tog hand om bollen tills domaren blåste av matchen.


Detta var 3 matchen vi förlorar poäng på att vi släpper in mål inom de 7 sista minuterna, det måste vi förbättra.
Glädjande är att vi spelar riktig bra fotboll längre perioder än tidigare, i denna match spelade vi mycket bra under 75 minuter, det tar vi med oss.

På presskonferensen efter matchen sa Utsiktens tränare Stefan Rehn att han var stolt över sina killar som aldrig ger upp, detta var inte första matchen de lyckas ta poäng i slutet på en match, det är moral och styrka. Han sa också att IFK var det bättre laget över hela matchen och att IFK gjorde det svårt för den att spela sitt egna spel.
Thern o sin sida nöjde med killarnas insats och jobbet de gjorde men väldigt besviken att vi inte kunde avgöra matchen tidigare på alla lägen vi hade, han var också missnöjd med att vi ännu en gång släpper in ett avgörande mål så sent i matchen. Vi måste göra något åt det avslutade Thern med.

Fakta:
IFK Värnamo – Utsikten BK 2-2 (2-1)
Avslut: 8-4 (4-2)
På mål: 5-3 (3-2)
Frisparkar: 13-15 (8-11)
Hörnor: 6-3 (3-2)
0-1 efter 20,16 Amar Muhsin (straff)
1-1 efter 42,14 Alex, assist Charlie
2-1 efter 47,09 Francis, assist Roman
2-2 efter 88,16 Emir Bosnic
Varningar: 3-2 Francis, Charlie Isse IFK, Isac Skoog, Albin Skoglund Utsiktens BK
Publik: 469

Startelvan:
Pilip V (mv),Freddy W, Victor E,Viktor L, Tyler L, Roman T, Erick PdS (81), Charlie V, Francis DV, Alex & Bebben (70)
Ersättare:
Filip E (mv), Aldin B, Axel W, Benjamin L (70), Ivan A, Isse I (81) & Kevin S

Nästa match spelas borta mot Uddevallalaget IK Oddevold kommande måndag, matchstart 19:00 på Rimnesvallen.

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis