Herrarna tog sin andra skalp


För det blev seger borta mot svåra Lunds BK med klara 2-0.
Få hade protesterat om det blivit ett eller kanske till och med två mål till i protokollet.

Första halvlek visade killarna upp ett otroligt stabilt försvarsspel, endast en gång under halvleken kom Lund igenom, i övrigt fick de skjuta från distans vilket inte vållade Mogge i mål några som helst bekymmer.
Vi jobbade oss sakta men säkert längre och längre in i deras farliga zon, inläggen blev bättre och bättre, kom tätare och tätare och blev farligare för varje inlägg. Men Lunds målvakt var duktigt och räddade dem mer än en gång.

På just ett sådant inlägg kom ledningsmålet, men det var nog ingen som förväntade sig det. Inlägget kom, det rensades undan men bara till straffområdeslinjen, där står såklart Paulo, men han har ryggen mot mål, på en femöring vänder han sig om och avlossar kanonen. Bollen tar på ett ben och letar sig retligt sakta och enkelt över en felplacerad målvakt.
När en skyttekung är inne i ett stim spelar det ingen roll vart han siktar för bollen letar sig på något märkligt sätt alltid in i maskorna. Paulo är i den formen nu, han är helt enkelt stekhet.

Andra halvlek började med att Lund tryckte på uppåt, där var det stopp, backlinjen hade stängt denna match sen minut 1. Återigen åt vi oss sakta men säkert högre och högre upp på deras planhalva. I minut 61 fick vi så utdelning, även denna gång var det Paulo som levererade.
En fin kombination med Charlie satte Paulo i friläge, han drog ett par steg åt vänster och fick målvakten i rörelse, o så pang med vänsterfoten i hörnet målvakten kom ifrån. Det spelade ingen roll att målvakten sträckte ut sig likt en panter, bollen var otagbar.

publiken på läktaren var inte nådig mot sitt lag, det buades och några lämnade arenan i vrede.
I minut 90+ och efter en intensiv jakt under 5 minuter för att försöka reducera fick Lund en odiskutabel straffspark.
Men ni vet, det var en sådan dag då man kände på sig att den inte skulle gå in, det gjorde den heller inte, Mogge i mål hade full koll på straffen och rädda den nere vid sitt högra hörn.

Vi blev alla enormt överraskade och otroligt glada när vi tittade upp på läktaren efter slutsignalen, där stod 48 IFK-supportar och klappade händerna! Så otroligt uppskattat av spelarna som tog sig tid att tacka och även snacka en stund efter matchen.
Att få ett ord med Coach Thern efter matchen var inte det lättaste, inte för att han hade massor av intervjuer eller andra som stod i kö, nej det var bara jag.
Men stackars Thern fick direkt efter matchen reda på att hans favorithäst hemma hade fastnat i hagen på något sätt och ingen var hemma för att få loss hästen. Så Thern ringde samtal efter samtal och sökte folk som kunde hjälpa hästen. Efter 15-20 kom han äntligen fram till mig, det hade löst sig och hästen var fri, men jag såg på honom att behövde varva ner så jag lät bli att intervjua honom denna gång. Det viktigaste var att hästen var oskadd och loss och mår bra och vi vet ju alla att vi vann och då mår ju vi alla andra också bra.
Väl i bussen fick vi också reda på att Damerna i sin svåra bortamatch mot seriefavoriten Älmhult vunnit med 2-1, avgörande mål i minut 90 och att U19 vunnit sin svåra match i Allsvenskan borta mot Örgryte med 3-2, avgörande mål i minut…90!

Fakta:
Lunds BK – IFK Värnamo 0-2 (0-1)
0-1 efter 7,28 Paulo Marcelo
0-2 efter 60,01 Paulo Marcelo, assist Charlie Vindehall
Avslut totalt: 13-12 (7-5)
Avslut på mål: 3-6 (2-2)
Frisparkar: 14-12 (8-3)
Hörnor 4-2 (0-2)
Varningar: 3-2 IFK: Charlie Vindehall & Freddy W, Lund: André Johansson, Martin Johansson & Victor Wernersson
Publik: 214 varav 48 från Värnamo

Startelvan:
Mogge (mv), Freddy, Francis, Tyler, Viktor
Alex (82), Charlie, Danne (85), Filip, Roman (63) & Paulo
Ersättare:
Filip (mv), Aldin, Affe, Erick, Kevin (85), Bebben (82) & Matte (63)

Redan på onsdag smäller det igen, då kommer serieledarna Lindome GIF på besök till oss på en knallgrön gräsmatta på Finnvedsvallen.
Serieledarna, hmm, ett bra lag har jag hört, men hur bra? Hur klarar spelarna i respektive lag det hårda matchandet denna vecka? Match lördag, match onsdag och sen match söndag igen, det är tufft schema och bäst tränade lag vinner, är det vi eller är det Lindome? Svaret får vi på onsdag, du är såklart där eller hur? Matchstart 16:00

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis