Herrarna ur form?

Eller hur är det? Ja det var ingen munter tillställning som visades upp i träningsmatchen borta mot Varberg, inte nog med orkanvindar och spöregn så värmde inte spelet hjärtat alls.
Men om det är någon gång laget skall underprestera så är det väl nu och inte under seriespelet.
Det var verkligen mycket svårspelat, bollen kunde hamna precis var som helst i orkanvindarna, Varberg behärskade dock vindarna något bättre än vi.

Det var få riktiga målchanser under inledande 20-25 minuterna, avsluten kom istället från distans, avsluten från Varberg det vill säga för vi kom inte ens så nära att vi kunde skjuta från distans.
Målet som hemmalaget gjorde efter 17 minuter var inget annat än bonnaflyt, ett skott från straffområdeslinjen som är på väg till höger om Pilip i mål träffar en spelare och sätter sig i burgaveln till vänster, helt otagbart.
Utöver målet hade hemmalaget två grymma frilägen som Pilip i mål räddade, mer än så var det inte under första halvlek.

Till andra halvlek bytte lagledningen ut 3 spelare, alla brassar, och gick tillbaka till ordinarie formation, det hjälpte inte alls, vi var helt enkelt inte med i denna match.
Ytterligare några byten mitt i halvleken hjälpte inte heller, Varberg gjorde även 2-0 mitt i halvleken och de regntunga molnen blev om möjligt ännu tyngre.
Två avslut av klass var allt vi mäktade med under hela matchen och båda kom inom loppet av 5 minuter i slutskedet av matchen, först var det Filip S som skickade iväg en häxpipa strax över mål och sedan var det Yiao, killen som testade med oss från Odense, som träffade ribban i sista minuten.
Varberg däremot hade flera dubbel och trippellägen att gå ifrån, men idag var Pilip i mål omutligt och storspelade.

Det var många som var lättade när slutsignalen ljöd att det inte stod 5-0 på resultattavlan som inte fans.
Nu lägger vi denna match bakom oss och tar ingenting med oss ifrån den, vi glömmer den helt enkelt.
Vi fokuserar istället på att hitta formen igen lagom till seriestarten.

På väg från plan sprang jag på tränare Thern, han tittade på mig, skakade på huvudet och sa:
Kom inte fram och intervjua mig idag, för det finns inget positivt att säga om denna match, ingenting!
Jag gick raskt vidare till bussen istället

Fakta:
Varbergs BoIS – IFK Värnamo 2-0 (1-0)
Publik som stod genomblöta och frös: ca 120 varav 12 från Värnamo

Nästa match spelas kommande söndag nere i Skåne (på gräs) mot Helsingborgs IF, matchstart 14.00 , arenan är Strövelstorps IP, Strövelstorp.
För er som inte vet var metropolen Strövelstorp ligger så kan jag informera att det ligger mellan Ängelholm och Helsingborg längst med E20

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis