Herrarna vidare i Svenska Cupen

För igår blev det en hyffsat enkel vinst borta mot bästa grannen Gnosjö IF

Vi ställde upp med vårt U21-lag förstärkt av Francis de Vries, för dagen även kapten, för att få matchning på så många spelare som möjligt.
Det blev full fart från sekund ett, GIF hade inte mycket att sätta emot killarna snabba spel och passningar, att sedan rörelsen var utomordentligt bra också gjorde att hemmalaget fick inrikta sig på försvarsspel och att hålla siffrorna nere.


I minut 10 kom vårt ledningsmål, det kunde ha stått 2-0 redan innan då vi hade en boll som räddades på mållinjen av en back och en boll som utmärkte målvakten i GIF gjorde en fenomenal räddning på.
Ledningsmålet var en delikatess från 20 meter, frispark till oss, Affe lägger upp bollen, swoosh och han hänger in den i målvaktens vänstra kryss.
5 minuter senare kom det andra målet, Benji hade lätt på sin högerkant, kom ner som han alltid gör, snett inåt bakåt och pang, Filip Siljander höll inte precis igen på sitt avslut.
Trean kom i minut 38, en kopia av andra målet men denna gång Bebben som avslutare.
Det var närmare 5-0 än 3-1 och killarna dominerade första halvlek totalt.

I Andra halvlek lyfte hemmalaget upp spelet, det blev jämnare spel men vi hade full kontroll på händelserna. Att det inte blev fler mål är ett under, för chanser fanns det gott om, och även GIF skakade fram några riktigt fina i slutminuterna, men fler mål blev det inte.
Det var i ärlighetens namn klasskillnad på lagen, det var väldigt roligt att se att vårt U21 håller högre klass än div3.

Thern efter matchen
Tjenare Therno, har du något klokt att säga om matchen?
– Det har, har du tid o lyssna?
Yes det har jag, det är ju min lunch så jag har väl typ 30 minuter
– Jag tycker att vi gjorde det riktigt bra, killarna visade vilken klass det är på dom. Matchplanen följdes och spelet satt där.
Men inte hela matchen eller?
– Du menar andra halvlek? Så är det, vi spelade inte riktigt lika snabb fotboll som första, men har man med sig 3-0 i ryggen blir det lätt att man vill göra det där lilla extra, man gör en dragning till, man slår en lite svårare avgörande passning, trots det hade vi full kontroll på matchen tycker jag. Planen var heller inte o leka med, den var tungsprungen och bollen rullade sakta då den också var långhårig.
Så blev vi lite mer målsugna i andra eller? Fler var sugna på att visa att dom också kunde göra mål?
– Delvis sant men lite väntat, när man har ett sådant övertag som vi hade, spel mot ett mål under 45, så blir det ju gärna att alla vill framåt och alla vill näta, men det är helt okej, vi hade kontroll på matchen, synd bara att det inte blev fler mål.
Tack Therno, nu har jag 9 minuter kvar på min lunch, med lite tur hinner jag kanske med o dricka ett glas vatten (vips så stod Murre där med en mugg iskallt vatten, jag bara log, vilken lirare han är)

Fakta:
Gnosjö IF – IFK Värnamo 0-3 (0-3)
0-1 efter 9,50 Alfred Ajdarevic frispark direkt i mål
0-2 efter 15,00 Filip Siljander, assist Benjamin Lindblad
0-3 efter 37,30 Bebben, assist Benjamin Lindblad
Avslut totalt: 4-16 (1-12)
Avslut på mål: 2-9 (1-8)
Frisparkar: 11-8 (4-3)
Hörnor: 3-4 (1-1)
Varningar: 1-1 Benjamin Lindblad IFK, Oskar Johansson GIF
Publik: 402

Startelvan:
Pilip(mv), Kevin, Aldin, Francis, Axel
Benji (79), Filip, Isse, Erick, Affe (77) & Bebben (77)
Ersättare:
Filip E(mv),Paulo (77),Roman (77), David Danielsson (79), Ivan, Robin, Erick B,

Nästa omgång av kvalet in till Svenska Cupen spelas någon gång i augusti, då går nämligen Superettan och Allsvenskan i turneringen, vilka vi får ligger på lotten men visst vore det kul att få hit ett Allsvenskt lag eller?

Nu ställer vi in siktet på nytt, Landskrona BoIS kommer till Vallen för match på söndag, matchstart 17:00, du kommer eller hur?

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis