Hult tror på IFK-seger

hultHerrarna är inne på de sista förberedelserna inför torsdagens hemmamatch mot tabelltvåan AFC United. Nice-proffset och Värnamosonen Niklas Hult har varit med på de senaste träningarna med laget och han tror IFK har goda chanser att knipa full pott mot Stockholmarna.

Idag går herrarna igenom de sista förberedelserna innan det på torsdag är dags för ny hemmamatch i Superettan. Med på träningarna under den senaste veckan har Värnamos proffslirare Baffo, Loret och Hult varit. Där den sistnämnde tror IFK har goda chanser att vinna imorgon.
– Jag har dålig koll på motståndarna. Det jag vet är att AFC är ett passningsskickligt lag vilket jag tror kommer passa IFK bra. IFK brukar alltid höja sig något snäpp mot de bättre lagen i serien och spelar dem så som man gjorde mot Örgryte så är man otroligt svårslagen.

Niklas Hult precis som Loret Sadiku och Joseph Baffo har under några veckor till välförtjänt vila innan en ny tuff försäsong drar igång i slutet på augusti. Men att hålla sig ifrån fotbollen så länge är svårt för killarna.
– Det är skönt att komma hem och känna på lädret på Ljusseveka, precis som på de gamla goda tiderna, haha. Även fast man bara har varit ledig i någon vecka så saknar man fotbollen så det är kul att man är välkommen att vara med. Sen så är det ju plus i kanten att Jörgen och Kuno levererar roliga träningar, säger Niklas och ler.

Och visst håller han koll på sina moderklubb som han tror mycket väl kan vara topp 5 om man fortsätter med det spelet som man har visat upp hitintills i år.
– Jag försöker streama så många IFK-matcher som det bara går. Man har visat på ett riktigt bra spel under våren. Med lite tur och mycket skicklighet så tror jag absolut att IFK skulle kunna vara topp 5, vilket hade varit ett helt fantastiskt resultat. Men som sagt det krävs lite tur och att man få med sig poäng mot lag så som morgondagens motståndare AFC United, avslutar Niklas.

Hur ser det då ut inför morgondagen?

IMG_7258

 

AFC United har visat stor styrka under våren. Med lika många poäng inspelat som serieledande Halmstad BK så är man definitivt ett lag att räkna med i årets toppstrid. Imponerande för ett lag som gjorde debut i Superettan så sent som förra året.

Bland lagets lirare är möjligen Othman El Kabir den som utmärker sig mest. 6 assist och 4 mål har det blivit hitintills från honom. I AFC återfinns även 2 tidigare IFK-spelare, Isa Demir samt Carlos Gaete Moggia, och båda spelarna har haft stort förtroende hos AFC’s coach Özcan Melkemichel. Dock har sistnämnde Carlos den senaste tiden haft problem med en skada så det återstår att se om han är tillgänglig till morgondagens match.

Förra året var första gången som de 2 lagen ställdes mot varandra och i den första matchen så blev det förlust för våra herrar med 2-3 hemma på Finnvedsvallen. I returen på Skytteholms IP blev det däremot oavgjort 1-1.

Morgondagens match blir den 3:e och sista under den intensiva vecka som har varit. Efter seger med 4-2 i tisdags mot Örgryte så följde man i helgen upp med att spela oavgjort, 1-1, mot IK Frej i lördags på bortaplan. Ett resultat som herrarna var långt ifrån nöjda med då kvitteringen kom så sent som i den 90:e minuten. Vi får hoppas att den bitterheten har omvandlats till tändvätska hos grabbarna tills imorgon.

Bortsett från Björn Åkesson och Dido Hussein så fortsätter laget att hålla sig skadefritt, trots det tuffa matchandet. Därmed har coach Jörgen och Kuno utöver de nämnda fullt manskap att välja mellan när man under eftermiddagen tar ut morgondagens trupp.