Hur kunde vi förlora?


För det var precis det vi gjorde mot Frej i gårdagens match i Superettan. Jag är bedrövad, ledsen och arg men jag ger aldrig upp, jag tror på att vi till slut fixar detta.

Första halvlek var endast 2 minuter ung när kalldusch nummer ett kom, från ingenstans och på en miss når bollen den alltid farlige Nsima Peter som på volley pangar in bollen bakom Filip Eriksson i mål. Direkt gick det kalla kårar genom kroppen, ohh nej inte nu igen. Men killarna kom igen och Frej hade inget mer framåt, det var vi som skapade det som kallas chanser, några av dem sanslöst bra men vi brände dem alla. Så i minut 34 kom äntligen något riktigt positivt ur vår press. Filip E drar en megalång utspark, PC får fart under fötterna och lösgör sig från sin bevakning, precis när PC (innanför straffområdet) skall avsluta hinner backen upp honom igen, tröjdragning och en halvnelson och straffen är ett faktum. På köpet en utvisning på gästernas back och en extra chans att under resterande 56-59 minuter spela med en man mer.


Straffen satte PC enkelt i mål och killarna fick ny energi, blev modigare och spelade enklare och rakare. Plötsligt vågade vi slå bollarna bakom gästernas backlinje och vi tog löpningarna, vi vågade sticka in en boll mellan backarna, vi vågade och vi gjorde det, det var bara frågan om när ledningsmålet skulle komma, inte OM det skulle komma, Frej var ingenstans.

Det var fler än jag som längtade till andra halvlek, men någonting hände i omklädningsrummet, jag vet inte vad men det måste varit stort. För ut kom ett lag som glömt bort allt det som de gjorde så bra i första halvlek, särskilt de 15 sista av halvleken.

Redan efter 1,5 minut kom nästa kalldusch, snyggt mål förvisso, men ändå, detta är Superettan och man måste vara på tårna direkt när en match startar. 1-2 var inget annat än passivitet och slarv från vår sida, tyvärr.
Men återigen, vi avslutade första bra så vi skulle bara fortsätta i den stilen, jag hade fel, väldigt mycket fel.


Inte för att vi inte försökte, för det gjorde vi, men nu var idétorkan framme igen och vi tog fram ”Linus på linjen” spelet igen. Vi blev förutsägbara och väldigt lätta att läsa, vi hittade våra ”ballonginlägg” som jag trodde att vi grävt ner och begravt, men icke, och vi började med ”Linus på linjen” framför straffområdeslinjen, ni vet, sidled och sidled igen och gärna bakåt då och då för att hitta ett ännu bättre läge. Men det blir inte bättre, tvärtom, gästerna hinner bara gruppera sig mer och bättre. Inläggen, ja vi slog nog 15-20 sådana i andra halvlek och var alla identiska, ballonger som gästernas resliga backar eller deras duktige målvakt enkelt tog hand om.

Det var som om någon ritat en rak linje på plan och den var man tvungen att hålla sig på, där linjen slutar där måste man slå ett inlägg och linjen slutade 18 meter från kortlinjen. Varför tar man inga löpningar ner till linjen, eller ännu bättre in i straffområdet? Varför drar man inte in några stenhårda inlägg när man ser att ballonginläggen inte funkar? Varför klämmer man inte till med ett skott, en tåfjutt eller en bredsida när man står på straffområdeslinjen? Bollen kan ju ta på någon och ändra riktning eller till och med gå in för att någon vänder ryggen till. Jag vet inte svaret, vet du? Jag gissar att det beror på rädslan över att misslyckas. Man måste våga misslyckas för att lyckas, det får aldrig vara tvärtom för då kommer man ingenstans.
Så länge det finns ett halmstrå att klänga sig fast vid så hänger jag mig fast på den, jag ger aldrig upp och det gör inte killarna i laget heller.

Fakta:
IFK Värnamo – IK Frej Täby 1-2 (1-1)
0-1 efter 2,04, Nsima Peter
1-1 efter 34,25, PC (straff)
1-2 efter 46,13, Martin Falkeborn, assist Jakob Glasberg
Avslut totalt: 8-4 (4-2)
Avslut på mål: 6-2 (4-1)
Frisparkar: 9-14 (7-6)
Hörnor: 5-1 (3-0)
Varningar: 3-3, Freddy, Jon & Anton IFK, David Zlotnik, Markus Hansson (rött) & Nsima Peter Frej
Publik: 563 varav 3 väldigt glada Frejsupportar

Startelvan:
Filip E (mv), Anton M, Jon B, Tyler L, Freddy W
Alexander H, Predrag R (75), Alexander J, Danne A (87), Max O (87) & PC

Ersättare:
Hampus Gustafsson (mv)(debutant), Victor E, Victor K (86), Darwin J (75), Aldin Basic (87)(debutant), Adebayo A

Nästa match spelas kommande söndag borta på vackra Olympia i Helsingborg mot stadens stelhet HIF, vad sägs om att överraska när ingen förväntar sig det? Matchstart på den konstiga tiden 17:30

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis