IFK hälsar Tyler och Albin välkomna!

Idag blev ytterligare två spelare klara för IFK Värnamo
Det är Tyler Lissette 25 år från Nya Zeeland och Albin Seger 21 år från Norrtälje.
Tränare Christan Järdler är mycket nöjd av det killarna visat upp på träningarna

Fakta om Albin:
Namn: Albin seger
Ålder: 21
Moderklubb: Sollentuna FK
Klubbar: Sollentuna FK, Djursholm, Bollstanäs, Täby, Österåker, Norrtälje
Position: Centralt mittfält

Albin Seger

Albin Seger

Lite frågor till Albin
– Hej Albin och varmt välkommen till klubben
– Tackar
– Så, varför valde du just IFK Värnamo
– Jag har fått ett väldigt bra intryck av klubben, spelarna i laget, tränarstaben och människorna runtomkring. IFK spelar en fotboll som jag gillar, jag tror att detta är rätt klubb för mig att fortsätta utvecklas för min fortsatta karriär.
– Trevligt o höra Albin, har du blivit väl mottagen av killarna i laget?
– Mycket väl mottagen, jag har känt mig som en i gänget från dag ett
Tack Albin och lycka till
Tack så mycket, jag ser verkligen fram emot detta.

Tomas ”Lunkan” Lundqvist om Albin:
Albin är en ung och utvecklingsbar spelare som i början på sin karriär och vi haft på radarn en längre tid. Han passar väl in i IFK:s kultur och ambitioner.
Det är mycket roligt att Albin valt att skriva på för oss då vi var många klubbar som krigade om Albins namnteckning.

Fakta om Tyler:
Namn: Tyler Lissette
Ålder: 25
Position: Mittback alt. Vänsterback
Klubbar: Western Suburbs FC Nya Zeeland (högsta liga på Nya Zeeland)

Tyler Lissette

Tyler Lissette

Jag ger mig på en liten intervju på min mycket knackiga Nya Zeeland-engelska (dom har en rolig och svår dialekt där skall ni veta)
– Hej Tyler och välkommen tillbaka till oss och Sverige
– Tack så mycket, jätteroligt att jag fick chansen att visa upp mig för den nya tränarstaben
– Varför just IFK Värnamo? Det är ju inte precis pendlingsavstånd hem
– Haha, vad är avstånd i dagens värld? Haha, Jag fick ett fantastiskt bra mottagande i november när jag var här och provtränade med IFK Värnamo. Klubben, killarna i laget, faciliteterna ja allt var kanon och så välorganiserat. När jag sen åkte hem fortsatte vi hålla kontakten. Jag blev mycket glad och lite överraskad när jag fick förfrågan om jag ville komma till Värnamo igen och visa upp mig för den nya tränaren. Det gick jättebra och jag fick ett kontrakt.
– Trevlig, nu är det ju en del nya killar i laget mot vad det var sist du var här, har du blivit en i ”gänget” nu också?
– Javisst! Det är fantastiskt hur alla hjälper mig med översättningar så att jag verkligen skall förstå övningarna och göra rätt. Alla är kanon och bjuder på sig själva, jag tycker att det är kanongäng killar att träna och spela med.

Tomas ”Lunkan” Lundqvist om Tyler:
– Tyler är en lång, kraftfull och orädd spelare, precis en sådan vi har varit ute efter. Han kan spela både mittback och vänsterback och trots sin storlek så är han mycket snabb och oerhört följsam.
Tyler var hos oss i november och provtränade, vi fick då en bra uppfattning om honom, så pass bra att vi frågade om han ville komma till oss en gång till och visa sina färdigheter för den nya tränarstaben. Att Tyler åker hit från Nya Zeeland, utan några som helst löften om kontrakt, hur mycket han tycker om klubben och hur mycket han brinner för detta.
Vi är mycket nöjda, avslutar ”Lunkan” med.

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis