IFK tillbaka i vinnarspåret

Mot Örgryte IS FF visade killarna att fadäsen mot ÅFF bara var tillfällig, igår var man tillbaka i vinnarspåret och tog hem matchen med klara 4-2. Bäst av allt var kanske att killarna spelade en fantastisk fin fotboll matchen igenom.

En bild säger mer än tusen ord

En bild säger mer än tusen ord

Första halvlek var till 100% i IFK:s favör även om gästerna stack upp ett par gånger. Med lite mer skärpa i avsluten kunde halvleken ha slutat 4-1, nu blev det istället 2-1 och nerv i matchen.
1-0 kom i minut 28. PC smekte fram en ypperlig passning till Issam “Magic” Jebali, denne drog sin gubbe och även målvakten och rullade sedan bollen retfullt enkel i mål.
Gästerna kvitterade dock 8 minuter senare, Efter en upprullning blev gästernas William Adashkadeh ren på högerkanten, denna satte distinkt bollen i nät bakom en chanslös Rasheed i mål.
Men IFK skulle återta ledningen igen innan paus. I minut 43 kom en inövad variant på en hörna, Johan Svahn träffar Issam, Issam träffar stolpen och bollen går in, hur snyggt var inte det då va?

Glada miner efter 2-1 målet även på bänken

Glada miner efter 2-1 målet även på bänken

Efter en så underhållande första halvlek trodde nog många att matchen skulle bli mer låst och IFK bara försvara sin ledning. Men ack vad ni som trodde det bedrog er. IFK satte full fart framåt från minut ett trots att gästerna möblerat om och hade 5 man på mitten. Mitten ägdes av IFK och skulle så förbli hela matchen.
I minut 74 kom 3-1 målet, nyss inbytte Simon Nilsson hade lite lekstuga på sin kant, några smarta dragningar och ett smörpass på PC:s vänsterfot och så var PC återigen målskytt efter några matcher måltorka.
Gästerna svarade med att göra ett dubbelbyte för att försöka vinna mark och mittfält, i minut 80 kom också belöningen. Sebastian Olsson kom ner på vänsterkanten och hittade en fristående Björn Anklev på högersidan med en perfekt passning som skar igenom hela IFK:s försvar, denna hade bara att bredsida in bollen i öppet mål.
Nu var det många som bet på naglarna, det gick nästa att ta på spänningen som uppstått på arenan, men inte jag, jag var bombsäker på att vi inte skulle tappa detta. dessutom hade jag ju innan matchen sagt, lite väl stöddigt kanske, att PC skulle göra två mål idag.
Tack PC för det, ditt andra mål gav mig rätt. Återigen var det matchens och planens gigant som höll lekstuga i gästernas försvar, när den gode Issam hade lekt färdigt med motståndarförsvaret serverade han vänsterfoten på PC, ett av de lättaste mål PC gjort kanske? Öppet mål och från en meter satte Pär punkt för kvällens fantastiska tillställning, klockan stod då på 91 minuter.

Såhär sa PC efter matchen

 

Och såhär sa Kuno:

 

Matchfakta:
IFK Värnamo – Örgryte IS FF 4-2 (2-1)
1-0 minut 28 Issam Jebali, assist PC
1-1 minut 36 William Adashkadeh, assist George Mourad
2-1 minut 43 Issam Jebali, assist Johan Svahn
3-1 minut 74 PC, assist Simon Nilsson
3-2 minut 80 Björn Anklev, assist Sebastian Olsson
4-2 minut 91 PC, assist Issam Jebali

Varningar IFK: David Engström och Issam Jebali
Varningar Örgryte: Björn Anklev, Andreas Östling, William Adashkadeh och Jakob Lindström
Publik: 1515
Avslut totalt: 15-8
Avslut på mål: 13-8
Frisparkar: 16-12

Laget:
Jonathan Rasheed, Victor Nilsson, David Engström, Freddy Winsth, Peter Jul Nielsen
Johan Svahn 81′, Oscar Johansson, Martin Claesson, Otto Eriksson 66′
Pär Cederquist 92′ och Issam Jebali

Ersättare:
Tobias Andersson, Tobbe Englund 81′, Henrik Widén, Simon Nilsson 66′, Elvis Dani 92′, Ellis Culum och Victor Palmqvist

Vid pennan, bakom kameran och bakom filmkameran:
Nico Eremidis