IFK vägrar att förlora

Ännu en mycket bra match av killarna och en vinst med 1-0 mot gästande Landskrona BoIS. Att vi endast släppt in ett enda spelmål på fem matcher talar sitt tydliga språk. Nu spelar resultatet ingen större roll säger alla och det är delvis sant, men tro mig, det hade varit mindre kul att stå här efter fem matcher och kanske fem förluster och kanske 0-10, eller?

IFK har hitintills visat att vi har en mycket bra trupp, det har saknats någon eller några från föregående matchs startelva med killarna som ersatt har visat att dom vill vara med på allvar och kriga om platserna, det är styrka det.

Oscar Johansson in action

Nu till matchen, första 12-15 minuterna var det jämt skägg, jag vill till och med ge gästerna pluspoäng då de skapade några vassare lägen än vi. Men sedan föll polletten ner hos killarna och halvleken togs över av oss.

Under en tiominutersperiod var det till och med stor klasskillnad på lagen. Trots att vi spelade mycket bra hade vi svårt att hitta fram till riktigt heta lägen, vi matade inlägg från båda kanterna kom vi inte 100 % rätt i boxen. Men vi fortsatte att trumma på. Bästa chansen, förutom målet, i mitten av halvleken hade Liridon som helt omarkerad fick bollen på målområdslinjen, Liridons perfekta bredsida räddades dock av en utmärkt målvakt hos gästerna som tackade gudarna att han inte klippt naglarna den morgonen. Han lyckade nämligen få bollen över ribban med fingerspetsarna.

I minut 41 kom målet, matchens enda, då Oscar Johansson showade på högerkanten, med lite tur och massor av vilja fick han med sig bollen vid ett tunnelförsök, tittade upp och såg Simon Nilsson komma som ett expresståg, bollen snett inåt bakåt perfekt och Simon kunde bara inte missa från 7,2 meter, ett mycket snyggt mål taget direkt ur instruktionsboken.

Liridon Silka, mittfältsmotor

I andra halvlek klev gästerna fram för att försöka nå en kvittering samtidigt som vi lite ofrivilligt backade hem några meter för att försvara vår ledning. Det gav gästerna många gratismeter in på vår planhalva vilket de utnyttjade till fullo. Nu var det Landskrona som anföll och skapade chanser, men Tobbe, med god hjälp av försvaret, höll tätt.

Lagkapten PC i duell

Vid ett tillfälle, ett friläge för gästerna, visade Tobbe hur bra han verkligen är, ett magnifikt skott från anfallaren med högerfoten mot Tobbes vänstra stolpe, Tobbe slänger sig som en panter och lyckas tippa bollen i insidan av stolpen och ut där den rensades bort till hörna. En superb räddning som gjorde att vi vaknade och började ta för oss igen.

I slutet av halvleken hade först PC en enorm nick på en hörna där bollen strök stolpens utsida och kort därefter hade Petar en frispark som gjorde en ny mittbena på försvararen och sedan träffade ribban och ut, en underbar frispark som var värd ett bättre öde.

Freddy Winsth, kulturbärare och försvarsjätte

Jag ställde lite frågor till tränare CJ efter matchen
– Hej CJ och grattis till ännu en nolla i protokollet
– Tack Nico, det känns mycket bra att inte släppa in något mål

– Säg nått om matchen idag
– Matchen mot ett bra Landskrona var nyttig för oss. Vi fick återigen visa att vi är ett lag som sliter för varandra och jobbar hårt.

– Det var jämt skägg i början av matchen men sedan var det nästan bara IFK, håller du med mig?
– Helt rätt, jag tycker att efter en lite passiv inledning så är vi riktigt bra sista halvtimmen i första och leder rättvist i paus.

– Varför tappar vi början av andra då? Det verkade som att vi blev en aning bekväma?
– I andra så bjuder vi in till att få tryck på oss genom att slarva i vår uppspelsfas och Landskrona får några enkla bollvinster och kan skapa två farliga målchanser på oss. Vi kommer trots en sämre halvlek ändå till ett par farliga avslut men lyckas inte göra mål.

– Två farliga? Ja just det ja! Volleyn som gick över, ja den glömde jag för den var så högt över att den träffade en bil på parkeringen bakom. Men vi avslutar starkt?
– Sista kvarten går vi för att bärga hem seger genom att försöka stänga matchen. Det är oerhört nyttigt att få träna på att vinna och få träna på att försvara en ledning under 15 minuter och se till att inte släppa in något mål.

– Tränar ni inte på det normalt under veckan?
– Det är väldigt svårt att få till den typen av träning när vi tränar så det var väldigt bra att vi fick göra det nu och att vi klarade av det.
Vi kommer troligtvis hamna i 1-0 ledningar även i serien och det är en del av matchen vi måste kunna hantera.

– Jag förstår, jag ser ju på dig att du är till och med gladare än mig (om det är möjligt) över vinsten
– Såklart är jag glad över vinsten och de goda vanorna det skapar. Vi känner oss starka och svårslagna och det ska vi bygga vidare på.

– Självklart, på måndag bär det iväg till Stockholm, varför?
– Vi åker till Bosön på ett träningsläger, alla i föreningen måste hjälpa till, även elitverksamheten, med att få klubben stark ekonomiskt igen därför blev det inget träningsläger utomlands i år, det blir det förhoppningsvis näste år istället. Men det vet ju du med, även ni i Dam och U får dra ert strå till stacken (flinar den gode CJ)

– Klart jag vet, vi sparar så hårt att vi till och med stängt av vattnet och värmen på kansliet
– Hahahahah (Järdler skrattar hjärtligt och högt)

Nej jag skojar bara, vattnet är avstängt men det är för att vi renoverar köket och inget annat. Tack för pratstunden bäste CJ och du, grattis till segern i kansli-bowlingen häromdagen, 176 är riktigt bra, erkänn att du tjuvtränat sen du fick reda på att vi skulle spela?!
– Tack själv bäste Nico, hahahahaha, hur svårt kan det vara då, bara att rulla ett klot mot några käglor och slå ner så många som möjligt

Fakta:
IFK Värnamo – Landskrona BoIS 1-0 (1-0)
1-0 minut 41 Simon Nilsson, assist Oscar Johansson
Varningar: Sadat Karim LBoIS
Publik i ett strålande solsken: 293

Laget:
Tobbe Andersson, Victor Nilsson, Tyler Lissette, Johan Andersson, Freddy Winsth
Oscar Johansson (68), Liridon Silka, Simon Nilsson (73), Petar Petrovic
PC & Ellis Culum (81)
Ersättare:
Elvis Dani (73), Archford Gutu (68), Felix Wieslander Andersson (81), Adnan Culovac, Oscar Dahlström & Pilip Vaitsiakhovich (mv)

Nästa match är mot Mjällby kommande söndag, även den hemma på Ljusseveka Konstgräsplan, matchstart 15:30
Varmt välkomna

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis