IFK Värnamo Derbybäst!

Derbyn är just derby, dvs oförutsägbara tuffa matcher som kan sluta hur som helst oavsett tabellplaceringar. Så var det även i matchen borta mot Öster. Vi gick segrande ut den matchen för vi ville mer, vi kämpade mer och var med fokuserade.

Första 20 minuter var rent av strålande från vår sida, därefter jämnade spelet ut sig och det blev mer kamp än skönspel.
I minut 22 kom belöningen, Simon tar sig ner på högersidan och slog ett perfekt inlägg, som sååå många gånger förr kommer PC som gubben ur lådan och med en språngnick sätter bollen bakom en vilt sprattlande målvakt i mål.

En bild säger mer än tusen ord

Vi fortsatte att sätta myror i huvudet på hemmaspelarna genom vår enorma press över hela planen, dom fick inte många sekunder på sig innan vi var där. I slutet på halvleken mattades vi en aning och Öster fick då hålla lite i taktpinnen. Men när dom pressade på som mest kom vårt andra mål, inte alls logiskt just då men mål blev det. På vår enda hörna i matchen och några returer hamnar bollen till slut hos Melvin efter en nickskarv av Fredrik. Melvin vänder om på en femöring och klipper till helt överraskande, bollen seglar in i målvaktens vänstra kryss. Så psykologiskt underbart då detta var i minut 44.

Simon var bländande så länge han var med

Andra halvlek var knappa 3 minuter gammal när vi kunde punkterat matchen, återigen var det Melvin som blev helt frispelad, tyvärr strök Melvins bredsida utsidan av stolpen.
Öster tog sig samman och flyttade upp spelet samtidigt som vi slog mer vakt om vår ledning. Det gjorde att hemmalaget fick 10-15 meter extra in på vår planhalva, trots ett spelövertag skapade dom knappast några lägen att skriva hem till barnen om, det var vi som skapade lägen genom vårt snabba omställningsspel. PC hade två jättelägen att avgöra matchen men båda skotten gick över.
I minut 89 fick Öster sitt reduceringsmål, ett skott utifrån träffar hälen på Victor och i en hög båge över Tobbe i mål.

Freddy Winsth, gör aldrig en dålig match

Nu blev det plötsligt match igen, Öster tryckte på allt dom kunde och flyttade upp mer eller mindre alla, men idag var det vår dag, vi skulle bara ta hem alla poängen. Jag tror att Öster skapade mer dom sista 4 minuterna än dom gjort under hela matchen, men vi vann!

Liri, bolltrollkonstnär!

Jag kan såklart inte låta bli att nämna att vi även vann en annan match, nämligen den på läktaren!
Kamrat12:n! Men jösses så bra ni var! Efter en jämn första halvlek var ni totalt överlägsna Österklacken i andra! Imponerande! Fortsätt med det killar och tjejer!

Kamrat12:an

Fakta:
Östers IF – IFK Värnamo 1-2 (0-2)
0-1 minut 22 PC, assist Simon N
0-2 minut 44 Melvin F, assist Fredrik
1-2 minut 89 Lars Fuhre

Hörnor: 9-1
Avslut: 16-11
Avslut på mål: 7-4
Varningar: 2-1, Jonathan Drott (Ö), David Johannesson (Ö), Otto Eriksson (V)
Röda kort: 1-0, Jonathan Levi
Publik: 3882

Startelvan:
Tobbe A, Victor N, Fredrik L, Tyler L, Freddy W, Genta C (62), Oscar J, Liridon S, Simon N (51), PC & Melvin F (77)

Ersättare:
Pilip V(MV), Johan A (77), Albin S (62), Otto E (51), Archford G, Felix W A, Ellis C

Nästa match är hemma på Vallen kommande lördag då vi välkomnar Falkenbergs FF och allas vår vän Tobbe Englund, matchstart 16:00. Jag hoppas att vi fyller läktarna och jag hoppas att Kamrat12:an kommer att höras ännu mer.

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis