IFK Värnamo Fotbollsskola, 35:e upplagan i år

IFK Värnamo Fotbollsskola 2020, den 35:e upplagan sedan starten 1986.

Men vi måste ju ha lite historia också.

I januari/februari 1986 kläckte de eminenta herrarna Kjell Gradeen och Jan-Erik ”Nikke” Svensson idén om att starta en fotbollsskola för barn i åldrarna 8 till 14. IFK Värnamo var först i regionen med en sådan skola, pionjärer med andra ord. Det blev succé direkt! Ca 90 barn var med premiäråret, av dem var det 18 tjejer och resten killar, de flesta deltagarna var får IFK Värnamo, men det fans några barn från Bor och Hånger med också.Det sägs att bussen från Hånger som barnen åkte med lade om sin tur så den stannade vid Finnvedsvallen (de fösta åren genomfördes Fotbollsskolan där) innan den åkte till stationen så att barnen slapp att den ”långa” sträckan.
Det skulle visa sig att fotbollsskolan sedan 1986 han växt sakta men säkert, en av IFK Värnamos bästa projekt genom åren kanske?

Runt 2008-2009 tog en annan eminent herre vid namn Roger Ahl över ansvaret för Fotbollsskolan,han kom med nya idéer hur man skulle få med mer barn utanför Värnamo, han tog med sig A-lagskillar och besökte skolor, han affischerade överallt han fick och kunde, Roger la med andra ord grunden till dagens Fotbollsskola. Från att stadigt ha legat på runt 200 barn de senaste 10 åren ökade antalet till 300-350, fantastiskt!

Inför jubileumsåret 2015 (30 år) lämnade Roger Ahl huvudansvaret för Fotbollsskolan och ett nytt namn, Nico Eremidis,  tillsattes, sedan dess har antalet barn vuxit lite till och ligger idag på 380-420 barn och ungdomar.

2018 fick vi den stora äran att få med oss en Huvudsponsor, PROTON GROUP kom in som huvudsponsor, det gav oss möjlighet att införa syskonrabatt, utbildning till alla våra ledare, uppstart av ny grupp för barn med funktionshinder och mycket mycket mer.

Men inte bara antalet deltagare har vuxit, 1986 var det ”Kjelle” och ”Nikke” tillsammans med 10 tränare, plus några frivilliga föräldrar, som rodde projektet i hamn, idag är det ca 50 tränare, 10-15 matansvariga samt 35 övriga med A-lagsspelarna inräknade, Idag är åldrarna som deltar från 6 år till 14 år, när man började ta med barn under 8 år råder det delade meningar om så den gåtan får bli olöst.
IFK Värnamo börjar planeringen inför för kommande års Fotbollsskola i december.

Lite kuriosa, vi har genom åren haft deltagare (som jag känner till) från alla våra nordiska grannar, USA, Italien och Japan, vi har deltagare från Stockholm till Malmö varje år, alla såklart men någon anknytning till Värnamo, men i alla fall. 2019 var 44 olika klubbar/föreningar representerade på Fotbollsskolan, ett fantastiskt tillfälle att skapa sig nya vänner och lära känna nya människor.

Du har väl inte missat att anmälningen till Fotbollsskolan 2020, den 35:e upplagan, är öppen eller hur?

Anmäl ditt/dina barn via denna länk:
https://www.svenskalag.se/skolan/sida/37220/anmal-dig-har