IFK Värnamo hälsar William välkommen till klubben!

PRESSRELEASE
IFK Värnamo hälsar William Kenndall varmt välkommen till klubben.
24-årige William Kenndal har i år spelar för Lindome GIF men har Qviding FIF som moderklubb.
William har ett gediget CV med över 100 matcher i division 1. Han har utöver 5 säsonger i moderklubben Qviding FIF även spelat för Sollentuna FF (en säsong), Utsiktens BK (en säsong) och Lindome GIF (en säsong)

William om IFK Värnamo
– Varför just IFK Värnamo?
– Jag har ju mött IFK Värnamo ett par gånger och jag tycker dom spelar precis den fotbollen jag vill spela med stort bollinnehav, hög press och att återvinna bollen så fort som möjligt så högt upp som möjligt, så när frågan kom var det ingen tvekan alls, jag vill spela för IFK.
– Vad förväntar du dig av IFK Värnamo 2021?
– På det personliga planet förväntar jag mig att fortsätta utvecklas i en bra miljö med bra tränare och träningsmöjligheter, för laget ser jag IFK på den övre halvan av serien, med lite tur och massor av skicklighet kan vi nog höja ribba lite också.
– Du lämnar en storstad, du har ju bott i Göteborg och Stockholm, för Värnamo, hur känner du inför det?
– Jag har inga som helst problem med det, tvärtom, det skall bli jättekul att bekanta sig med Värnamo, staden är ju väldigt känd för Vandalorum, Gummifabriken, Victor Claesson och Jonas Thern, jag kanske skulle nämna Jonas först? Han är den mest kände av nyss nämnda? (så skrattar han). Jag är övertygad om att det kommer att gå jättebra, nära till allt och en lugn miljö att växa som fotbollsspelare, det passar mig kanon!
– Då får jag hälsa dig varmt välkommen till oss William
– Tack så mycket, det skall verkligen bli kul att få spela för er

Sportchef Håkan Söderberg om William
– Jag tycker att vi i William får in en mycket duktig, snabb och bollskicklig mittfältare, vi har haft ögonen på honom ett tag och när vi mötte Lindome i höstats såg vi Williams fulla potential, han var helt klart bäst på plan.
Vi är mycket glada att William valde att spela för oss för han kommer att tillföra mycket till laget.
– Hur långt kontrakt har ni skrivit med William?
– Vi har skrivit ett kontrakt på 2 år

William kommer att flytta till Värnamo inom kort.

IFK Värnamo 20-12-16