IFK Värnamo hjälper ”The Fortress Sverige”

IFK Värnamo hjälper ”The Fortress Sverige” som jobbar med gatubarn och unga, utstötta  gravida unga kvinnor i Uganda

Nico Eremidis IFK Värnamo:
– Jag fick en förfrågan om vi i IFK kunde tänka oss skänka något till The Fotrtess Sverige som jobbar med att hjälpa gravida tonårstjejer och hemlösa gatubarn i Uganda av Ebba Andersson, spelare i IFK Värnamo Dam.
Hon upplyste mig om att hennes syster jobbade med The Fortress Sverige och vad dom gjorde för utsatta människor i Kampala, huvudstad i Uganda.

Jag tyckte att det lät som ett fantastiskt bra projekt som vi i IFK kunde vara med och hjälpa till med. Jag tog detta vidare till Kaj Larsson, vår ordförande, som också tyckte att det var ett mycket bra projekt. Han sa att jag skulle se efter vad vi kunde vara med och bidra med.

Det slutade med att jag gjorde i ordning 10 ryggsäckar, 10 vattenflaskor, 20 nya fotbollar och 20 t-shirts som vi i klubben skänker till projektet.

På lördag åker Ebba, hennes syster Evelina (en av grundarna till The Fortress Sverige) samt några till från Värnamo ner till Kampala, med sig har dom 10 välfyllda ryggsäckar från IFK Värnamo.

Om vi kan hjälpa ett barn eller en utsatt kvinna så är det stort, om vi kan hjälpa 20 så är det fantastiskt, vi är glada och stolta att kunna bidra till detta projekt, avslutar Nico Eremidis med.

Läs mer om The Fortress här:
http://www.thefortress.se/

IFK Värnamo