Inför AFC Eskilstuna

Omgång 3 i Superettan! På söndag beger sig herrarna norrut för att ta sig an AFC Eskilstuna på bortaplan. Med två tunga poängtapp i slutminuterna så kommer laget taggade till max för att plocka hem årets första poäng i Superettan.

Förvisso är det svårt att vara helt opartisk i skrivandet men visst har laget förtjänat att ha någon poäng på kontot sett till matcherna mot Gefle och GAIS. Det jämnar ut sig över tid brukar det heta. Nog får vi hoppas det…

Alexander gjorde sitt första mål för IFK Värnamo i Superettan i matchen mot GAIS.

I omgång 3 så är det Ex-Allsvenska AFC Eskilstuna som står för motståndet. Klubben som förra året flyttade till ny ort och som i år flyttat till en ny liga. Inför året har det kommit in en del nya ansikten i klubben. Dels har man en ny huvudtränare i Nemanja Miljanovic. Nemanja plockades först in till klubben som sportchef men när Michael Jolley valde att kliva av uppdraget som huvudtränare efter degraderingen till Superettan så fick Nemanja istället byta roll och bli huvudtränare.

Lagets skyttekungar ifjol Mohamed Buya Turay och Omar Eddahri har lämnat klubben för spel i Dalkurd respektive Sirius. I år hoppas man istället att nyförvärven Luka Mijaljevic (från GAIS) och Oke Akpoveta (från Helsingborg) ska vara dem som står för målproduktionen.

I de 2 inledande omgångarna har laget mött IK Brage och Falkenbergs FF. I premiären var det IK Brage som stod för motståndet. Hemma på Tunavallen skrevs slutresultatet till 0-0 där både Brage och AFC hade sina lägen till att avgöra. Sämre gick det därefter i matchen mot Falkenberg då laget förlorade med 2-0.

Matchen startar 17.30 och sänds i C More Sport.

⚽ AFC Eskilstuna – IFK Värnamo

⌚ Söndag 15 april | kl. 17.30

📍 Tunavallen

🏆 Superettan omgång 3

📺C More Sport