Inför AFC United

inför

AFC United väntar härnäst på bortaplan för herrarna. Ett lag som inför matchen placerar sig på en 3:e plats i tabellen med 33 poäng inspelat. Det är en riktig 6-poängsmatch som väntar för vårt IFK då en seger innebär att man bara har 3 poäng upp till AFC United medan man vid en förlust har fått avståndet ökat till hela 9 poäng.

AFC United tog klivet upp i Superettan förgående år. Man har tagit stora kliv sedan dess och är i år helt klart en utav kandidaterna till Allsvenskt spel kommande säsong. Dock så har resultaten de senaste matcherna pendlat en hel del. 2 segrar, 2 förluster och 1 oavgjord är resultatet av de senaste 5 matcherna men senaste var man åter på segerspåret efter vinst med 2-0 på bortaplan mot Varberg.

I vårens möte mellan IFK Värnamo och AFC United så gick vårt IFK segrande ur kampen, då med Issam Jebali och PC som målgörare och segersiffrorna skrevs till 2-0. Segern var den första för IFK över de 3 matcher som man har mötts i Superettan. Förgående år så blev det oavgjort på Skytteholm och i returen på Finnvedsvallen så vann AFC United med 2-3.

Precis som IFK Värnamo så har man förlorat nyckelspelare under sommarfönstret då Othman El Kabir lämnade för Djurgården. En spelare som under sina 15 matcher i årets Superettan hann göra 6 mål och 7 assist. Förutom förlusten av Othman så kommer man till spel i söndagens match utan tidigare Värnamoliraren Isa Demir som är avstängd efter 3 gula kort.

För IFKs del så kommer definitivt David Engström saknas i matchtruppen då han precis som Isa är avstängd efter 3 gula kort. Skadelistan är glädjande fortfarande kort för IFKs del och förutom långtidsskadade Dido så är samtliga i full träning.

Vi tog även ett kort snack med Jörgen inför matchen för att stämma av läget och hans tankar kring den senaste perioden…

Oavgjort mot Degerfors senaste vad säger du om den matchen?
Prestationen är jättebra, men utdelningen i förhållande till prestation är man mindre nöjd med. Vi skapar väldigt många målchanser under hela matchen samtidigt som vi släpper till väldigt få chanser bakåt. Normalt så borde vi vinna matchen med några mål men tyvärr lyckades vi inte denna gång.

Och nu väntar AFC United… Seger i vårens möte. Hur minns du den matchen?
– Det var en utav ett antal väldigt starka matcher under en period. Mot ett bra lag gjorde vi en riktigt bra match, vi var väldigt starka både offensivt och defensivt. Något som krävs för att slå ett lag med AFCs kvalitéer.

Vi så väl som dem har förlorat en nyckelspelare till Allsvenskan. Hur mycket tror du Othman El Kabir påverkar deras spel?
– Tycker man diskuterar allt för mycket spelare som inte kan påverkar matchbilden. Vi måste vara här och nu, vad vi ska göra nu kommande söndag. Båda spelarna har gjort fantastiska prestationer för sin respektive klubb men är totalt ointressanta för matchen på söndag.

… Men tycker du att AFC på förhand är en stor förlorare i transferfönstret i och med hans övergång till Djurgården?
– Svårt att säga när man inte har full insyn. Men självklart anpassar AFC sitt spel utifrån den truppen man har. Samtliga 6 lag i toppen har gjort justeringar i sina trupper, vem som lyckats bäst är omöjligt att säga, det återstår att se.

2 nyförvärv till IFK Värnamo har det blivit under veckan – vad tillför dem?
– Det är 2 helt olika nyförvärv. Oskar är en spelare för framförallt framtiden, mindre erfarenhet men med egenskaper som är spännande på sikt. En spelare med bra fysik och huvudspel. Adam o andra sidan är helt annan typ av värvning. Han ska kunna kliva in direkt och göra skillnad i matcherna och har en stor erfarenhet av fotboll på den här nivån och högre. Både Adam och Oskar har väldigt bra personligheter som passar bra in gruppen.

Transferfönstret närmar sig sitt slut… Har du några kommentarer i övrigt?
Det man kan säga och som har blivit väldigt tydligt under de senaste fönsterna är att allt fler klubbar tror mer på att byta spelare istället för att utveckla det man har. Om det beror på klubbarnas eller spelarnas tålamod och krav kan man låta vara osagt. Personligen tror jag inte att det gagna verksamheten över tid, jag tror mer på kontinuitet.

Den trupp som Jörgen och Kuno beger sig till Stockholm med avgörs först på lördag då man har den sista matchförberedande träningen. Matchen spelas på söndag kl. 15.00 och sänds via c-more.

 

2

Nyförvärvet Oscar Dahlström

6

Adam Chennoufi på sin första träning med IFK