Inför ÅFF borta

åtvid

Herrarna beger sig om några timmar norrut för att ta sig till Åtvidaberg och dagens tuffa bortamatch. En match som är den första i seriesammanhang mellan lagen sedan 2011.

Ex-allsvenska Åtvidaberg har precis som IFK fått en bra start på årets Superettan. Efter att gått poänglös från de 2 första matcherna så har man succesivt växlat upp och fått igång sitt spel. Inför dagens match placerar man sig 2 poäng bakom IFK på en 7:e plats.

Självförtroendet byggde man ytterligare vidare på i förra omgången. Då vann man imponerande med 4-0 mot serieledande AFC United. Mahmoud Eid stod då för 2 mål och är lagets bästa målskytt så här långt. Glädjande för oss IFK-sympatisörer så kommer han dock inte till spel i dagens match då han är avstäng efter 3 gula kort.

Grabbarna är laddade för dagens uppgift och en seger innebär en fjärdeplats med ytterligare marginal till lagen nedanför. Inga avstängning att rapportera om, dock skador på så väl Yves Nkuru som Dido Hussein. En lista som Björn Åkesson också är med på sedan tidigare.

2011 var senaste lagen möttes i seriesammanhang dock möttes man senaste i våras i en träningsmatch på Kopparvallen. Den gången var det IFK som glänste och vann med stabila 3-0 efter stor dominans spelmässigt. En matchbild som vi med glädje ser repris på ikväll…

Jörgen inför matchen:
Intressant match. Det är 2 lag som av många inför säsongen var tippade i botten. Nu ligger vi strax under Topp 3. Vi vann träningsmatchen med 3-0 efter väldigt bra spel. Vi, precis som dem, är bättre idag och Åtvidaberg har särskilt på hemmaplan visat upp ett starkt spel. Men vi har en god känsla i laget där vi har varit stabila över en lång tid nu och givetvis går vi för 3 nya poäng”.

Truppen:
Jonathan Rasheed, Filip Eriksson
Peter Jul Nielsen, Viktor Nilsson, Johan Andersson, Freddy Winsth, David Engström, Henrik Widén
Simon Nilsson, Johan Svahn, Oscar Johansson, Martin Claesson, Otto Eriksson, Elvis Dani, Ellis Cullum, Pär Cederqvist, Issam Jebali, Tobias Englund.