Inför Assyriska

assyriska

Tidigare IFK-spelaren Linus Malmborg och hans Assyriska väntar för våra herrar i Superettans näst sista omgång. På söndag går återigen bussen till Södertälje för en ny jakt på 3 poäng.

Assyriska har minst sagt kniven mot strupen. Inför omgång 29 är laget placerat nästsist i tabellen med 25 poäng inspelade. Poängskörden innebär att laget inte har någon chans att nå upp till säker mark men däremot så finns det fortfarande en möjlighet att nå kvalplats då Syrianska, på platsen framför, bara har 1 poäng mer inspelad.

Laget är fyllt av rutin från Superettan och Allsvenskan med spelare så som Mattias Genc, Daniel Sliper och store AIK-profilen Kenny Pavey. Men trots namnkunnighet och rutin så har laget haft svårt i årets Superettan och dem har en lång väg att vandra för att nå Superettanspel 2017.

De uteblivna resultaten har även gjort att klubben har roterat på tränarsidan. Laget började säsongen med Tor-Arne Freidhem som tränare men i maj-månad fick han lämna posten. Istället tog Fredrik Samuelsson över laget fram till 12 oktober då även han lämnade uppdraget. Numera är det Charbel Abraham som tränar Assyriska som faktiskt än så länge är obesegrad på de 2 matcher som han har tränat laget.

Vårens möte på Finnvedsvallen slutade med seger för våra herrar med 1-0. Då var det PC som var segerskytt med ett snyggt nickmål i den första halvleken. Totalt sett så har lagen möts vid 11 tillfällen i Superettan och IFK har gått segrande ur 6 av dessa, 2 oavgjorda samt 3 förluster. Senast mötet i Södertälje mellan lagen slutade oavgjort 0-0, i maj månad förra året.

Senaste matchen för våra herrar var även den i Södertälje då man spelade oavgjort mot Syrianska. 1-1 slutade matchen efter att Johan Svahn kvitterat i matchens andra halvlek.
I den matchen drog David Engström på sig ett gult kort som innebär att han är avstängd i söndagens match. Även Assyriska kommer att sakna en tongivande spelare i Fredrik Holster som också är avstängd efter 3 gula kort. Även Ugonna Anyora är avstängd för hemmalaget då han i matchen mot IK Frej skallade en spelare.

Hur truppen kommer att se ut för våra herrar återstår att se. I skriven stund återstår fortfarande en träning innan truppen tas ut. Truppen hittar du senare i helgen på vår Facebook.