Inför Assyriska

assyriska

Assyriska väntar på hemmaplan för herrarna i Superettans 6:e omgång. Klockan 16.00 inleds en 90 minuter lång jakt för att nå årets första hemmaseger för våra herrar. En jakt som görs med stärkt självförtroende efter förra helgens urladdning på bortaplan mot Ängelholm.

Det gästande Södertäljelaget var på förhand tippade som ett utav topplagen. Dock har inledningen av säsongen varit allt annat än en dans på rosor. Efter seger i premiären mot Dalkurd har Assyriska följt upp med 4 raka förluster. Man har fått se sig slagen mot IK Frej, Örgryte och Åtvidaberg med uddamålet och i den senaste matchen vann Halmstad BK med 2-0 på Södertälje Fotbollsarena.

I laget återfinns tidigare IFK-spelaren Linus Malmborg som spelade i Värnamo mellan 2006 till 2009. Inför året värvades även AIK-profilen Kenny Pavey som hitintills har gjort 1 mål för sin nya klubb. Även Daniel Sliper hämtades inför årets säsong från GIF Sundsvall. Han har stått för 2 mål hitintills i Superettan.

IFK kliver ut på Finnvedsvallen med en 4-0 seger mot Ängelholm i bagaget. Då visade man upp en fantastisk aggressivitet i försvarsspelet och resoluthet i avslutslägena. David Engström fick trycka in sitt andra mål för säsongen medan Johan Svahn och Simon Nilsson fick göra sina första mål för klubben i seriesammanhang. Även Issam Jebali fick dra igång sin målskörd för säsongen med ett snyggt distansskott som också avslutade förra helgens målkalas.

Sett till tidigare år lagen i mellan så har IFK övertaget. 5 segrar, 3 förluster och 2 oavgjorda matcher har det blivit över 5 säsonger. Förra året följdes 0-0 på Södertälje Arena upp med seger 3-1 hemma på Finnvedsvallen. En match där det var Dzenis och PC som hade målshow och chippade 2 mål retligt över Robin Malmkvist i Assyriska-målet.

Vi får hoppas han har glömt det till morgondagens drabbning och att vi får se nya snygga chipp-mål. Om inte det, så i all fall 3 nya viktiga poäng.

Vi ses på Finnvedsvallen.
Matchstart 16.00!