Inför Åtvidaberg

Superettans två yngsta trupper ställs idag mot varandra när våra herrar (yngst) ställs mot Åtvidabergs FF (näst yngst) på bortaplan.

Det har gått exakt en vecka sedan herrarna åter fann tillbaka till segerspåret då man besegrade Öster på hemmaplan med 2-1 inför storpublik. En underbar derbyseger men framförallt 3 blytunga poäng. Inför dagens match har IFK nu kommit upp på en 8:e plats i tabellen med 26 poäng inspelade.

Motståndaren för dagen, Åtvidabergs FF, har inte haft riktigt lika bra poängutdelning i årets Superettan och ligger inför matchen näst sist i tabellen. Men tabellen är ju som bekant oerhört jämn och Kopparlaget har bara 4 poäng upp till säker mark.

I ett försök att lyfta laget beslutade Åtvidaberg förra veckan att göra förändringar i ledarstaben. Roar Hansen backar till en mer övergripande roll i klubben medans Andreas Thomson kliver in som huvudtränare. Andreas får i sin första match som huvudtränare klara sig utan Simon Helg som är avstängd. Ett tungt avbräck för laget då just Simon Helg har varit poängbäst i ÅFF hitintills.

IFK kommer till matchen utan Pär Cederqvist och Albin Seger som är avstängda. Samtidigt så är Gentrit Citaku tillbaka från sjukdom, Viktor Nilsson åter efter sin skada och Fredrik Lundgren efter sin avstängning.

⚽️ Åtvidabergs FF – IFK Värnamo

⌚️ Måndag 4 september | kl. 19.00

? Kopparvallen

? Superettan omgång 22

http://aff.ebiljett.nu

? C More Fotboll

Avstängda spelare:
IFK Värnamo: Pär Cederqvist, Albin Seger
Åtvidabergs FF: Simon Helg