Inför Åtvidaberg

införåffSuperettan kliver in i sin slutfas. Fyra omgångar återstår och på söndag möter herrarna Åtvidaberg på hemmaplan i omgång 27.

Söndagens motståndare Åtvidaberg som degraderades förra året från Allsvenskan återfinns idag på en 8:e plats i tabellen med 35 poäng inspelade vilket är 4 poäng mer än IFK.

Vårens möte mellan IFK Värnamo och Åtvidaberg slutade med svidade 1-0 förlust för våra herrar efter att Shkodran Maholli gjort segermålet i den 49 minuten för Åtvidaberg. Shkodran är för övrigt lagets skyttekung med hitintills 10 mål gjorda.

För våra herrar så fortsätter jakten på höstens första 3 poängare. Senast blev det förlust med 0-2 på bortaplan mot Ljungskile. En match där man fick 2 (!) straffar dömda mot sig inom loppet om cirka 10 minuter. Trots förlusten så fanns det ljusglimtar i att man lyckades skapa en hel del farliga lägen och komma fram i den sista tredjedelen. Nu är det bara att bollen ska in i mål också.

Skadeläget fortsätter att se positivt ut i laget förutom Dido och Ottos skador sedan tidigare. Peter Jul Nielsen kommer inte heller att komma till spel på söndag då han fick rött kort i förra matchen mot Ljungskile.