Inför BK Häcken

På söndag är det dags för tävlingssäsongen att dra igång. I den första gruppspelsmatchen tar herrarna sig an Allsvenska BK Häcken på Bravida Arena.

Totalt är det 32 lag som är kvar i Svenska Cupen som nu fördelas ut i 8 olika grupper. IFK Värnamo, BK Häcken, GIF Sundsvall och Norrby IF är lagen som i grupp 4 gör upp om 1 kvartsfinalplats i årets Svenska Cupen.

Söndagens motståndare, BK Häcken, placerade sig förra året på en fjärde plats i Allsvenskan. Med bara 1 poängs marginal bommade man tredje platsen vilket även innebär en Europa Leauge-plats. Något som Hisinge-laget nu istället jagar genom att vinna Svenska Cupen.

Lagen som gör upp i grupp 4.

Huvudtränare Roar Hansen har hittat tillbaka till Ljussevekas fotbollsplaner efter sin sjukdom och är laddad för att leda laget i söndagens match.

Vad är dina tankar inför gruppspelet?
– Tuff grupp med 2 lag från Allsvenskan och 2 lag från Superettan. BK Häcken är absolut gruppfavorit, så det kommer bli en tuff nöt att knäcka, särskilt på bortaplan.

Hur ser läget ut i truppen?
– Det finns en del frågetecken inför söndagens match där en del spelare dras med skador vilket tar lite extra hårt på oss då vi redan står med en relativt tunn trupp. Det vi vet är att Paulo Marcelo inte kommer vara med då han inte är spelklar.

Mer om motståndet. Vad är BK Häcken för lag?
– Självklart har man följt dem en del på försäsongen. Häcken har än så länge inte förlorat en match, faktiskt inte ens släppt in ett mål. Dem har en bred trupp med väldigt många skicka fotbollsspelare. Det är ju ett lag som alltid har stått för fart och fläkt men där jag kan tycka att man förra året under Mikael Starhes ledning blev lite stabilare bakåt än var man varit tidigare. Ett ganska komplett lag.

Komplett lag som hotar om guld?
– Det klart det är tuff konkurrens om guldet. Men det är ett bra lag som när de presterar på topp kan slå alla lag i Allsvenskan. Dem har även byggt upp nya Bravida Arena till sin hemmaborg och är väldigt svårslagna på hemmaplan.

Någon att se upp för lite extra?
– Crespo Camara är tillbaka och är väldigt vass på topp. Även Paulinho är riktigt duktig. Sedan så är jag väldigt förtjust i Irandust som är en ung skicklig spelare. Ja, det är många att se upp för offensivt sett. Sedan så har man en stabilitet centralt med spelare som Faltsetas, Friberg och Rasmus Lindgren.

– Men det ska bli en kul utmaning! Vi ska kliva in i matchen med glädje. Se det som en spännande utmaning där vi ska fortsätta och jobba med de saker som vi har pratat om under försäsongen. Vi ska ge 100 för att göra en bra prestation så får vi se hur långt det kan ta oss.

Matchen startar kl. 17.00 på Bravida Arena. För er som inte tar sig till Göteborg så sänds matchen via c-more. Klicka här och köp ditt abonnemang så stöttar du även IFK Värnamo.