Inför Dalkurd

På söndag gästar tabelltvåan Dalkurd Finnvedsvallen och det räknas med mycket folk på Vallen med så väl tillresta Dalkurdsupportrar som alla ungdomar från IFK Värnamos Fotbollsskola.

Tabelltvåan Dalkurd rullar på stabilt i årets upplaga av Superettan. Det vitgröna laget från Borlänge tog så nyligen som förra året klivet upp i Superettan och ser nu ut att ta ytterligare ett kliv upp till Svenskfotbolls absoluta finrum. Med 39 poäng inspelade så har laget skapat sig ett utrymme på hela 8 poäng ner till kvalplatsen där Öster idag huserar.

I truppen återfinns 3 bekanta Värnamoansikten i Mohammed Bangura, Ricky Yarsuvat och Ahmed Awad som alla 3 tidigare har representerat IFK Värnamo. De 2 sistnämnda har också numera en framträdande roll i Dalkurd med 13 mål gjorda av Ricky och 6 av Ahmed. Desto tyngre har det gått för Bangura som hitintills bara har spelat 6 matcher och gjort 1 mål.

Ahmed Awad i Dalkurd-tröjan. Bild från förra årets möte på Finnvedsvallen. 

Laget har inte förlorat sen i början på juni, då på bortaplan mot Örgryte med 1-0. En redan stark trupp förstärktes även ytterligare under sommarfönstret då laget värvade Malkolm Moënza från seriekollegan GAIS.

Det är helt klart ett tufft motstånd som väntar herrarna. Som förvisso har plus statistik på Borlänge-laget över 3 matcher med 1 seger, 1 oavgjord och 1 förlust:

17/05/17, 19:00 Dalkurd FF – IFK Värnamo 3 : 1 (0 : 1)
23/07/16, 19:00 Dalkurd FF – IFK Värnamo 0 : 0 (0 : 0)
02/07/16, 16:00 IFK Värnamo – Dalkurd FF 1 : 0 (0 : 0)

IFK Värnamo kommer till spel i matchen utan Simon Nilsson som är avstängd efter 3 varningar. Truppen i sin helhet är ännu ej spikad då det fortfarande återstår 1 träning innan matchen.

Truppen och kommentar från Christian Järdler hittar du senare på hemsidan.

⚽️ IFK Värnamo – Dalkurd

⌚️ Söndag 13 augusti | kl. 17.00

? Finnvedsvallen

? Superettan omgång 19

https://event.webbiljett.se/ifkvarnamo/step/chooseEvent_Sorting.aspx

? TV4 Sport

Avstängda spelare:
IFK Värnamo: Simon Nilsson