Inför Degerfors

Under lördagen väntar herrarnas andra match för veckan då man på bortaplan tar sig an Degerfors IF.

Degerfors IF från det värmländska brukssamhället är de lag som har den längsta sejouren i Superettan utav alla lag. Totalt är man inne på de 9:e raka året, vilket i sig bara är ett år mer än vårt IFK Värnamo som ligger på en andra plats.

Inför lördagens match ligger laget på en 7:e plats i tabellen med 15 poäng inspelade. Laget kommer senast från en 1-0 seger på bortaplan mot Varbergs BoIS då lagets engelsman Kevin Adrian Wright tryckte in segermålet med en kvart kvar att spela. Faktum är att laget inte förlorat de senaste 4 omgångarna, så det är en tuff utmaning som väntar herrarna.

 

SUPERETTANS SKYTTEKUNG. Sargon Abraham i Degerfors med 8 mål gjorda. 

 

Inför säsongen lyckades laget knyta till sig forwarden Viktor Götesson som förra året gjorde 10 mål för Falkenbergs FF. Dock har målproduktionen från hans fötter än så länge varit fåordig, bättre har det gått för hans forwardskollega Sargon Abraham som till och med leder hela Superettans skytteliga med 8 mål gjorda.

Förra året kammade våra herrar full pott mot Degerfors. På bortaplan satt segermålet dock väldigt långt inne och det var först på övertid som Melvin Fritzell kunde nicka in segermålet för vårt IFK. Hemma på Finnvedsvallen skrevs segersiffrorna till 2-1 efter 2 mål av Pär Cederqvist.

 

FULLPOTT. Förra året vann IFK båda matcherna mot Degerfors. 

 

Det finns inga avstängningar att rapportera om inför matchen, varken för Värnamo eller Degerfors del. Skademässigt så är det i skrivande stund lite oklart kring Abdu som klev av under första halvlek i förra omgångens match mot Falkenberg. I övrigt finns det inga nya skador att rapportera om i vårt Värnamo.

Kika även in IFK-TV med Freddy Winsth som delar med sig om sina tankar inför lördagens match. Klicka här för att se klippet.