Inför Falkenberg

Värnamosonen Tobias Englund med sitt Falkenbergs FF gästar Finnvedsvallen under tisdagen i Superettans 10:e omgång.

Det är återigen tufft motstånd som väntar för herrarna. Tabelltvåan Falkenberg gästar Finnvedsvallen och kliver vid seger upp i ensam serieledning i Superettan med en tredjedel av säsongen spelad. Men nog ska våra herrar sätta i käppar i hjulet för det…

Inför den här säsongen var gul-vita Falkenberg en utav lagen i serien som förändrat minst i spelartruppen. Bland nya spelare i klubben är tidigare Varbergsforwarden Karl Söderström värd att nämna. Man har även plockat hem mittfältaren Anton Wede som representerade klubben under åren 2011-2014. Samtidigt så valde två av klubbens ikoner, Stefan Rodevåg och David Svensson, att avsluta karriären.

För Falkenberg är det väldigt tätt i matchandet och laget kommer från ett tufft kust-derby i fredags då man på hemmaplan mötte Varberg. En match som man tillslut gick segrande ur då Erik Pärsson gjorde 3-2 till Falkenberg med 5 minuter kvar av matchen. Värre för Falkenberg i den matchen var att lagets mittfältsmotor Enock Kwakwa drog på sig rött kort och missar därmed tisdagens match.

TOBIAS ENGLUND. Värnamosonen återvänder till sin gamla hemmaplan på tisdag.

Några avstängningar finns det inte att rapportera om för Värnamos del. Även skadelistan har rättats till den senaste tiden och förutom långtidsskadade Paulo Marcelo, Albin Seger och Archford Gutu så har coach Roar haft fullt manskap att välja mellan.

Förra årets match på Finnvedsvallen lagen i mellan slutade som en oavgjord historia. En snöplig sådan dock. Våra herrar hade ledningen länge i matchen efter mål av PC men på övertid tryckte inhoppande Edi Sylisufaj in 1-1 vilket även blev slutresultatet.

TUFF KAMP. PC i duell med tidigare Värnamokeepern Hampus Nilsson, numera målvakt i Falkenberg. 


TIDIGARE MÖTEN:

09/08/17, 19:00 Falkenbergs FF – IFK Värnamo 2 : 0 (1 : 0)
17/06/17, 16:00 IFK Värnamo – Falkenbergs FF 1 : 1 (0 : 0)
18/08/13, 17:00 Falkenbergs FF – IFK Värnamo 4 : 0 (2 : 0)
21/04/13, 16:00 IFK Värnamo – Falkenbergs FF 0 : 1 (0 : 0)

UTTAGNA TRUPPEN:
Tobias Andersson, Filip Eriksson
Jon Birkfeldt, Johan Andersson, Tyler Lissette, Anton Maikkula, Freddy Winsth, York Rafael
Pär Cederquist, Alexander Henningsson, Alexander Achinioti Jönsson, Darwin Jones, Daniel Ask, Predrag Randelovic, Lumala Abdu, Adnan Kulovac, Victor Kristiansson, Max Olsson

 

⚽ IFK Värnamo – Falkenbergs FF

⌚ Tisdag 29 maj | kl. 19.00

📍 Finnvedsvallen

🏆 Superettan omgång 10

📺 Sportkanalen