Inför Falkenberg

Imorgon, lördag, jagar herrarna tredje raka segern då Falkenbergs FF med 2 välbekanta ansikten gästar Finnvedsvallen.

Efter en tung maj månad så har herrarna de senaste veckorna åter hittat formen. Hemmasegern mot Frej för 2 veckor sedan följdes i söndags upp med att på bortaplan derbybesegra Öster med 2-1. En match där det var Melvin Frithzell och Pär Cederqvist som stod för målskyttet under den första halvleken.

I och med segern mot Öster klättrade laget ytterligare i tabellen och är inför söndagens match placerad på en 9:e plats i tabellen, med lika många poäng inspelade som lördagens motståndare Falkenbergs FF.

Glädjevrål från PC och Melvin efter 1-0-målet borta mot Öster. 

I Falkenberg återfinns 2 välbekanta ansikten. Värnamosonen Tobias Englund valde att inför årets säsong inte förlänga med IFK Värnamo utan istället prova vingarna i Falkenbergs FF. För Tobias var det första gången som han tog på sig en annan tröja än den vitblåa då han från barnsben har varit IFK troget. Trots lite problem med skador under våren så har Englund varit en viktig del i Falkenberg och gjorde hattrick (!) i derbyt mot Varberg för några veckor sedan.

I laget återfinns även målvakten Hampus Nilsson som spelade i Värnamo 2010-2011. Efter sin tid i Värnamo representerade Hampus Djurgården i 3 år innan han inför i år skrev på för Falkenberg.

Tobbe Englund i IFK-dressen 2015.

Falkenberg har som tidigare nämnt lika många poäng inspelade som vårt Värnamo. Laget vid Havet, som de själv kallar sig, åkte inför årets säsong ut från Allsvenskan då de kom sist i tabellen. Men dem har säkerligen siktet klart inställt på att åter ta sig till finrummet med sin sprillans nya arena som invigdes i våras.

Ser man till lagets offensiv så är det många som har stått för målproduktionen. Tobias Englund tillsammans med Christoffer Karlsson, Viktor Götesson och Erik Pärsson har alla stått för 3 mål vardera. Av dessa är Erik Pärsson värd att hålla ett extra öga på som från mittfältet är duktiga på att hota försvaret och har förutom 3 mål även gjort 3 assist.

Vi kan räkna med en spännande 6-poängsmatch på Vallen där segrande lag har möjlighet att kliva upp på en 5:e plats i tabellen. Var med på plats och stötta IFK till 3 poäng och 3:e raka segern. Väl mött kl. 16.00 på Finnvedsvallen!

Truppen och Järdlers tankar inför matchen hittar du under morgondagen på hemsidan.