Inför Gefle

På måndag är det äntligen dags, Superettan 2018 drar igång för våra herrar!

Laget beger sig under söndagen norrut och landar under kvällen i Gävle. Årets längst bortamatch direkt i första omgången. Men det är ju lika bra att få det avklarat, eller hur.

Gefle har ny tränare för året i ikonen Johan Mjällby som har en lång bakgrund som spelare i AIK och Celtic. Han har även i sist nämnde Celtic varit assisterande tränare under 4-års tid men kommer senast från uppdraget som manager i Västerås SK (division 1).

På spelarsidan har man bland annat tappat Anton Lans till Örgryte, Andreas Andersson till Östersund och Deniz Hummet till Trelleborg. Tre tunga spelarförluster som var väldigt viktiga för lagets uppryckning under hösten där man tillslut lyckades undvika negativt kval.

Var det gäller nyförvärv så har klubben satsat ungt och har faktiskt Superettans näst yngsta spelartrupp (Värnamo ligger fyra). Försvararen Netan Sansara är en utav de mer spännande nyförvärven i truppen som här närmast kommer från spel i FC Edmonton. Man har även lyckats behålla mittfältaren Piotr Johansson som säkerligen kommer att vara en utav lagets viktigaste spelare.

 

Lagens äldsta spelare. PC i Värnamo och Jonas Lantto i Gefle. 

 

Våra herrar kommer från en härlig seger i genrepet mot länsrivalen Jönköping Södra. På bortaplan lyckades man besegra de ex-allsvenska laget med 2-0 genom mål av Pär Cederqvist och Max Olsson. Negativt från den matchen var att Paulo Marcelo ådrog sig en skada i knäet och befaras vara borta en längre tid.

Förra året slutade det med 1 seger och 1 oavgjort i matcherna mot Gefle. På bortaplan lyckades våra herrar vinna med hela 5-2 medans matchen på Finnvedsvallen slutade 2-2 efter att Deniz Hummet kvitterat för Gefle i den 90:e minuten.

I skriven stund återstår fortfarande en träning för laget. Exakt hur truppen ser ut står klart först efter träningen. Du hittar den då på vår Facebook-sida.

⚽ Gefle IF FF – IFK Värnamo

⌚ Måndag 2 april | kl. 15.00

📍 Gavlevallen

🏆 Superettan omgång 1

📺 C More Live