Inför Halmstad

hbkGameday! Halmstads BK gästar under kvällen Finnvedsvallen. En match som med största sannolikhet kommer spelas inför årets bäst publiksiffra. Missa inte detta, det är ju trots allt gratis!

Dagens motståndare Halmstad fortsätter ånga på i årets Superettan och ligger inför kvällens möte på en andra plats i tabellen med 2 poäng upp till serieledande Sirius och 3 poäng ner till tredjeplacerade Dalkurd.

Bland Halmstads offensiva spelare får vi se upp för bland annat Alexander Ruud Tveter. Den Norske anfallaren ligger på en delad andra plats i Superettans skytteliga och har hitintills gjort 10 mål för Hallandsklubben. Bakom honom i den interna skytteligan så finns förra året stora målspruta i Superettan, Fredrik Olsson.

3 gånger har Halmstad och IFK Värnamo mötts tidigare i Superettan. 2012 var senast som Halmstad var nere i Superettan och då slutade mötet på Finnvedsvallen med förlust för vårt IFK. Därefter lyckades man revanschera sig på bortaplan i Halmstad då man vände och vann med 3-2. Vårens möte i Halmstad så blev det förlust med 5-2 i en match som bjöd på rejält med high chaparral under den första halvleken då hela 4 mål gjordes och med bud på ytterligare för båda lagen.

Varken Halmstad eller vårt IFK saknar några spelare på grund av avstängningar i kvällens match. Hos vårt IFK Värnamo så är det enbart Otto Eriksson och Dido Hussein som är skadade, vidare så kommer inte Felix Wieslander vara tillgänglig då han är sjuk. I övrigt har Jörgen och Kuno haft fullt manskap att välja i mellan.

Kommentar från Jörgen inför matchen:
”En spännande match att får spela med förhoppningsvis mycket publik. Vi möter ett lag som är tippade av alla att gå upp i Allsvenskan, vilket de egentligen har varit från dag 1 efter att dem trillade ur. Halmstad har också visat tecken på att de verkligen är ett topplag under säsongen hitintills och har lyckats vinna matcher även fast prestationen inte varit på topp.

Läget för oss själva så är det väldigt få skador. Vi har en väldigt sund och bra konkurrenssituation i laget vilket i sig borgar för att vi får bra kvalité på träningarna. Precis som alltid när vi möter topplag så krävs det att vi ligger på vår absoluta toppnivå individuellt och att vi gemensamt gör en riktigt gedigen laginsats.

Vi har en god känsla inför matchen. Vi har varit starka på hemmaplan och lyckats vinna även mot topplagen i serien, det ska vi göra vårt yttersta för att fortsätta med idag.

Truppen:
Jonathan Rasheed, Tobias Andersson
Freddy Winsth, Martin Claesson, David Engström, Viktor Nilsson, Peter Jul Nielsen, Henrik Widén, Johan Andersson
Oscar Johansson, Johan Svahn, Tobias Englund, Simon Nilsson, Gentrit Citaku
Pär Cederqvist, Adam Chenouffi, Ellis Cullum, Yves Nkuru