Inför Helsingborg

Efter över 2 veckors vila så är det nu dags för herrarna att påbörja den sista delen av årets Superettan.

4 matcher återstår för herrarna innan Superettan 2017 kan summeras. I eftermiddag beger man sig söderut mot Skåne för att ta sig an Helsingborgs IF. Med hitintills 35 poäng inspelade och 8:e plats i tabellen så har våra herrar både poäng- och placeringsrekordet inom räckhåll.

Men Helsingborg på bortaplan blir en tuff nöt att knäcka. Skåningarna placerar sig inför matchen på 6:e plats i tabellen med 41 poäng inspelade, 6 poäng mindre än Trelleborg på kvalplats. Ska man ha någon chans till Allsvenskt spel kommande säsong så är en seger idag troligtvis ett måste.

Att spela Superettan även nästa år är säkerligen en stor besvikelse för Helsingborg. Som i somras förstärkte truppen rejält för att utmana om platserna i toppen. Darijan Bojanic plockades hem från Östersund, Johan Persson från Hammarby och Pär Hansson från Feynord – 3 riktigt starka tillskott som har spetsat truppen rejält.

Vårens möte på Finnvedsvallen lagen i mellan slutade som en oavgjord historia. Efter en mållös första halvlek så gjorde matchens 2 mål inom loppet av 10 minuter i den andra. Först ut var Helsingborg genom Andreas Landgren som dock fick uppleva ett kortlivat segerjubel då Melvin Frithzell kvitterade strax efter för Värnamo till slutresultatet 1-1.

Varken IFK Värnamo eller Helsingborg kommer till matchen med några avstängningar. I Värnamo-lägret är det heller inga skador att rapportera om.

⚽️ Helsingborgs IF – IFK Värnamo

⌚️ Måndag 16 oktober | kl. 19.00

? Olympia

? Superettan omgång 27

? C More Live

?  Köp biljett här