Inför Helsingborg

På söndag väntar näst sista matchen innan sommaruppehållet för herrarna. På bortaplan tar laget sig an Helsingborgs IF som inför matchen placerar sig på en 4:e plats i tabellen.

Det är ett hårt satsande Helsingborg som våra herrar ställs mot på söndag. Klubben gör i år sin andra raka säsong i Superettan efter degraderingen och talar inte i några andra termer än att man ska ta sig tillbaka upp i Allsvenskan.

Laget har också värvat utifrån de premisserna. För nog har ingen undgått att ingen mindre än landslagskaptenen Andreas Granqvist förstärker laget under hösten. Inför säsongen plockade laget också in Mohammed Abubakari från BK Häcken som huserar på det centrala mittfältet. Man har även förstärkt offensiven med Andri Runar Bjarnason från UMF Grindavik och Mamudu Moro från Mjällby som hitintills har gjort 4 respektive 5 mål för klubben. Lägg därtill unge Max Svensson (född 1998) så har du en offensiv trio som Värnamoförsvaret får se upp för.

Formmässigt så har Helsingborg de senaste 3 matcherna ”bara” kammat hem 4 poäng. Hemmaseger mot Degerfors med 4-1 har följts upp med förlust borta mot Halmstads BK och i den senaste omgången var man illa ute på bortaplan mot Varberg men kunde tillslut åka hem med 1 poäng i bagaget efter att har spelat 3-3.

SEGERMÅLET. Sekunden innan Paulo Marcelo trycker in segermålet på Olympia förra året.

Vi har goda minnen från att möta Helsingborg på Olympia. På en fastsituation kunde Paulo Marcelo göra 2-1 till IFK vilket även blev slutresultatet i höstmatchen i Helsingborg 2017. Hemma på Finnvedsvallen så tog Helsingborg ledningen i matchens andra halvlek med våra herrar replikerade snabbt och slutresultatet skrevs till 1-1.

I skriven stund återstår det fortfarande 2 träningar för laget. Laget dras med en del skavanker men det finns goda förhoppningar om att samtliga ska vara tillgängliga för spel, det gäller även Paulo Marcelo som har gått i full träning sedan en tid tillbaka och börjar allt mer närma sig att vara redo för spel.

⚽ Helsingborgs IF – IFK Värnamo

⌚ Söndag 24 juni | 17.30

📍 Olympia

🏆 Superettan omgång 14

📺 Sportkanalen