Inför Helsingborg

Sommaruppehållet väntar runt hörnet för herrarna. Efter en vårsäsong som har varit både ris och ros så är nu Helsingborg de sista laget som står i vägen för att gå på sommarledighet med en riktig skön känsla i kroppen.

Och just en skön känsla kan laget ta med sig in på plan på måndag då man nu är uppe i 3 raka matcher utan förlust. Förvisso så känns den senaste matchen i mångt och mycket som en förlust med det sena kvitteringsmålet, men det är återigen stort självförtroende i truppen som även syns i spelet på plan.

– Det känns riktigt bra i truppen och vi har haft en bra träningsvecka bakom oss där vi körde 3 rejäla pass tis-ons-tors. Därefter fick grabbarna lite midsommarledigt innan vi nu sätter fart under fötterna igen, säger en laddad Christian Järdler.

Melvin Frithzell med Malmö FF som moderklubb ställs mot Skånerivalen Helsingborgs IF. 

Måndagens motståndare Helsingborg kliver in till matchen med en mindre rolig period bakom sig. Förlust hemma mot Brommapojkarna följdes i förra veckan upp med ytterligare förlust mot det andra av de 3 topplagen, närmare bestämt Dalkurd.
– Dock ska man ha med sig att innan Brommapojkarna och Dalkurd så hade HIF 11 raka omgångar utan förlust. Det kommer att bli en tuff nöt att knäcka på måndag. HIF ska bara ner och vända i Superettan och vi kan räkna med en motståndare som är enormt revanschlysten, som vill visa att de senaste förlusterna bara var tillfälliga.

 

Från Skåneland har det rapporteras om ett bortafölje på runt 300 personer så räkna med en härlig publikfest på Finnvedsvallen med mycket folk och en tuff kamp på plan.
– Ut på Finnvedsvallen igen, en sista gång denna vårsäsong för att visa Värnamoborna att vi förtjänar deras stöd. Vi ska se till att vara otroligt noga med vårt arbete och vår ambition att aldrig vara stillastående. Vi ska möta Helsingborg på Vårt sätt, vi ska visa upp det IFK Värnamo vi vill vara, även mot en motståndare av denna dignitet, avslutar Järdler.

Ska PC göra mål för tredje matchen i rad? 

Bland de spelare som missar måndagens match kan Alexander Jönsson räknas in i Helsingborg. Högerbacken som i lagets senaste match blev utvisad. För Värnamos del så är fortfarande Petar Petrovic på skadelistan och finns ej med i den uttagna truppen.

Det återstår fortfarande en träning för laget innan match. Truppen i sin helhet hittar du på hemsidan under morgondagen.

IFK Värnamo – Helsingborgs IF
Måndag 26 juni | Matchstart: 19.00
Köp förköp genom att klicka här.