Inför IK Frej

På lördag väntar veckans andra hemmamatch för herrarna. Denna gång gästar IK Frej Täby Finnvedsvallen i en otroligt viktig 6-poängsmatch.

IK Frej Täby placerar sig inför matchen på en 14:e plats i tabellen och har 4 poäng mer inspelade än vårt IFK Värnamo. Ett mellanrum som vid seger kan minskas till 1, så det är helt enkelt otroligt viktiga poäng som står på spel.

Inför säsongen tecknade klubben ett samarbetsavtal med Hammarby. Ett avtal som bland annat har gjort att klubben har kunnat låna spelare så som Marcus Degerlund och Dusan Jajic. Sist nämnde Dusan har hitintills stått för 3 mål och placerar sig på en andra plats i den interna skytteligan som annars leds av Joakim Runnemo. Man plockade även inför säsongen in Luca Polo från Brommapojkarna, en reslig forward som tillsammans med Nsima Peter definitivt kommer att ge Värnamoförsvaret något att bita i.

IK Frej jagar på lördag tredje raka utan förlust. För 2 omgångar sedan lyckades man bärga årets andra seger då man besegrade Östers IF på hemmaplan. I den senaste matchen hade man ledningen med 2-0 på bortaplan mot Halmstads BK men Hallänningarna kunde efter en stark avslutning av matchen kvittera till slutresultatet 2-2.

Förra årets matcher lagen i mellan slutade med hemmasegrar. På Finnvedsvallen så lyckades vårt Värnamo efter en oavgjord första halvlek sticka iväg till en stabil 3-0 seger. Desto tyngre gick det på bortaplan då IK Frej vann med hela 5-0.

Mer om läget i laget inför matchen finner du under fredagen på hemsidan. Då tar IFK-TV ett snack med coach Roar.