Inför Jönköping Södra

Det nalkas Smålandsderby på Finnvedsvallen! På måndag gästar ex-allsvenska Jönköping Södra Värnamo i Superettans 12:e omgång.

Efter en 2 år lång sejour i Allsvenskan så återfinns Jönköping Södra åter i Superettan. I samma veva som laget degraderades så valde tidigare huvudtränaren Jimmy Thelin att gå vidare i karriären och skrev på för IF Elfsborg. Jörgen Wålemark var mannen som fick förtroendet att efterträda Thelin men fick efter en knackig inledning lämna klubben.

Numera bär Stefan Jörgensson ansvaret som huvudtränare och tidigare assisterande tränaren Christer Persson har klivit in i rollen som manager i klubben. Efter förändringarna så har klubben också lyckats bättre i serien och har bara förlorat 2 av de senaste 8 matcherna. I den senaste omgången spelade man oavgjort, 0-0, mot tabelltrean AFC Eskilstuna.

PETER GWARGIS. Leder J-södras interna skytteliga.

Inför säsongen värvade laget bland annat Jakob Orlov från SK Brann och Sebastian Crona från Östers IF. Man plockade även in unge Peter Gwargis från Husqvarna FF. Den unga yttermittfältaren har hitintills stått för 3 mål och delar ledningen i den interna skytteligan tillsammans med isländska Árni Vilhjálmsson.

Förra gången lagen ställdes mot varandra var 2015, året då Jönköping tog klivet upp i Allsvenskan. Matchen i Jönköping slutade med en sur 2-1 förlust. I returen hemma på Finnvedsvallen delade lagen på poängen inför hela 4 489 åskådare. Bästa publiksiffran på Finnvedsvallen någonsin i Superettan, hur nära den kan vi komma på måndag?

PUBLIKREKORD. 4 489 såg förra matchen på Finnvedsvallen, hur nära kommer vi den siffran på måndag?

I skrivande stund återstår det två träningar för laget innan måndagens match. Inga nya skador finns att rapportera om i truppen och det är inte heller någon som missar matchen på grund av avstängning. Intervju med Roar inför måndagens match finner du under måndag morgon på hemsidan. Då får du höra mer om läget i truppen och hans tankarna inför Smålandsderbyt.

Vi ses på Finnvedsvallen!

⚽ IFK Värnamo – Jönköping Södra

⌚ Måndag 11 juni | kl. 19.00

📍 Finnvedsvallen

🏆 Superettan omgång 12

📺 Sportkanalen