Inför Kalmar ff

På lördag så drar äntligen tävlingssäsongen igång för herrarna. Det handlar om gruppspel i Svenska Cupen och på bortaplan väntar Kalmar FF i första matchen.
Allsvenska Kalmar slutade 2015 på en 13:e plats, precis ovanför kvalstrecket. Inför 2016 så har man bantat en hel del i spelartruppen och 9 spelar har gått vidare till nya klubbar. Lägg därtill David Elm som för någon dag sedan meddelande att han under obestämd tid kommer ta uppehåll från matchspel av personliga skäl. In till föreningen har man fått den spännande forwarden från Mjällby AIF Lumala Abdu och tidigare GAIS-försvararen Sebastian Hedlund.
Våra herrar mötte även förra året Kalmar, då i en träningsmatch på Ljussveka Konstgräs. En match som slutade med 2-0 seger för IFK efter mål av Issam Jebali och Dzenis Kozica.

Jörgen inför matchen:
”Härligt med tävlingsmatch! Vi möter ett allsvenskt lag som sett över flera matcher ska vara klart bättre än oss. De kliver självklart in till matchen som storfavoriter och det kommer krävas att det klaffar väldigt bra i vårt spel för att vi ska kunna vinna. tobbe
Skademässigt så är det enbart Björn Åkesson som är borta, sedan så är Yves Nkuru inte spelklar än efter övergången från Smålandsstenar. Annars kommer vi till matchen med fullt manskap. ”

Truppen:
Jonathan Rasheed
Johan Andersson, David Engström, Freddy Winsth, Henrik Widén, Peter Jul Nielsen, Viktor Nilsson
Tobias Englund, Martin Claesson, Pär Cederqvist, Issam Jebali, Johan Svahn, Simon Nilsson, Otto Eriksson, Dido Hussein, Oscar Johansson