Inför Norrby

Vi har kommit till den sista matchen i årets gruppspel av Svenska Cupen. På lördag tar herrarna sig an Superettankonkurrenten Norrby IF kl. 16.00 på Ljusseveka Konstgräs.

Efter att har ställts mot de allsvenskalagen BK Häcken och GIF Sundsvall så är det nu dags att ta sig an en seriekonkurrent. Norrby IF gjorde sin första säsong i Superettan under förgående år och landade tillslut på 10:e plats i tabellen.

Under vinterfönstret har man bland annat gjort två stärka nyförvärv i tidigare Elfsborgs-ikonen Lasse Nilsson och förra årets skyttekung i Superettan Ricky Yarsuvat. Två vassa forwards som säkerligen kommer vara ett stort hot under året.

Norrby har precis som Värnamo kammat hem 0 poäng i matcherna mot GIF Sundsvall och BK Häcken. I den första matchen blev det förlust mot GIF Sundsvall med 4-2 och i matchen mot BK Häcken förlorade man tillslut med 4-0. De två målen som laget har gjort har självfallet signerats av just Lasse Nilsson och Ricky Yarsuvat.

För Värnamos del så börjar de skadade spelarna komma tillbaka i träning. Dock kan publiken inte räkna med att få se nyförvärvet Predrag som ännu inte är spelklar. Roar ser framemot matchen och att nu spänna musklerna mot en seriekonkurrent…

Hur har veckan varit…?
– Det har varit kallt! Men träningarna har varit bra. Känns bra med ett nytt förvärv till som direkt i första träningen visar att han kommer tillföra oss mycket. Glädjande även att York, Henningsson och Abdu börjar komma åter i träning. På minussidan så har Victor Christiansson fått en sträckning i baksidan och missar helgens match.

Abdu tillbaka i matchtruppen

Lördagens motståndare, Norrby IF, ett lag vi ska bakom oss i gruppen?
– Båda lagen är i samma sits och förlorat mot de allsvenska lagen. Båda vill vinna, och inte komma sist i gruppen, så är det så klart. Sedan så handlar det även lite om att spänna musklerna inför den stundande säsongen, ska bli kul att möta en av årets ligamotståndare och se vart vi står.

– Det är viktigt att vår prestation finns där, att vi nu verkligen vårdar spelet och får med fler folk anfallet. Vi har haft lite svårt med detta i matcherna mot de Allsvenskalagen men nu är det dags att visa vad vi kan. Sedan så har försvarsspelet varit bra över matcherna och målen har snarare kommit efter individuella misstag vilket vi måste försöka minimera än mer framöver.

Mer om Norrby, två heta nyförvärv har gjorts under vintern…
– Absolut. Ricky och Lasse är klassforwards som får bra uppbackning av Savolainen i Norrby. Dem tillsammans utgör en vass offensiv trio som många lag kommer ha problem med. Det vill till att vi har en hård bevakning på dem runt vårt straffområde och att vi inte ger dem för stora ytor att agera på.

I övrigt, vad säger du om motståndet?
– Ny tränare i klubben som säkerligen kommer coacha lite annorlunda. Men dem har stommen kvar sedan ifjol. Förvisso tappat någon duktig spelare men har också fått in klasspelare som vi tidigare nämnt. Norrby var svårspelade i fjol, särskilt på hemmaplan. De är lite taktiska, mer än flera andra lag i serien, och kommer bli en svår nöt att knäcka för många.

Matchen startar kl. 16.00 på Ljusseveka konstgräs. Det är fri entré till matchen och det kommer finnas enklare servering på plats. För den som inte kan ta sig ner och se matchen live så sänds den via cmore. Köp matchen här så går en slant till IFK Värnamo.

Uttagna truppen:
Tobias Andersson, Filip Eriksson
Johan Andersson, Freddy Winsth, Jon Birkefeldt, Anton Maikkula, Tyler Lissette, Aldin Basic, Adebayo Ademilua
Alexander Henningsson, Lumala Abdu, Daniel Ask, Alexander Anchinioti Jönsson, Archford Gutu, Adnan Kulovac, Pär Cederqvist, Paulo Marcelo, Max Olsson,