Inför Norrby

Ikväll tar herrarna sig an Norrby IF på bortaplan i årets näst sista match. Boråslaget fightas fortfarande för att undvika negativt kval och kan vid seger säkra sin plats i Superettan 2018.

Efter segern mot Syrianska i den senaste omgången så skapade herrarna sig ett spännande läge inför de 2 sista omgångarna och har möjlighet att ta klivet förbi Öster, Helsingborg och Falkenberg. Men då krävs det med största sannolikhet dubbla segrar samtidigt som de tre nämnda tappar poäng.

För måndagens motståndare, Norrby, så är målet att lyckas undvika negativt kval. Vid seger idag har man säkrat sitt kontrakt i Superettan. En rejäl morot, så räkna med ett taggat motstånd.

Truppen fortsätter att vara skadefri och det finns inga avstängningar för varken IFK eller Norrby att rapportera om.

Christian Järlder inför matchen:
”Vi har en bra form, 6 vinster på de 8 senaste matcherna och två raka segrar, så vi åker till Borås för att ta revansch på Norrby och ta vår tredje raka.

Med gårdagens resultat blev det klart att vi blir sämst 8 och har då slagit det rekordet också men det får oss inte att känna oss nöjda utan vi vill mer och kommer ge vårt yttersta för att spela bra fotboll och vinna ikväll!”

Uttagna truppen:
MV: Tobias Andersson, Pilip Vaitsiakhovich
Backlinje: Viktor Nilsson, Fredrik Lundgren, Tyler Lisette, Freddy Winsth, Johan Andersson
Mittfält: Archford Gutu, Liridon Silka, Albin Seger, Petar Petrovic, Simon Nilsson, Oscar Johansson, Gentrit Citaku
Forwards: Melvin Frithzell, Paulo Marcelo, Masanobu Egawa, Pär Cederqvist

 

⚽️ Norrby IF – IFK Värnamo

⌚️ Måndag 30 oktober | kl. 19.00

? Borås Arena

? Superettan omgång 29

? C More Live