Inför Örgryte

öis

Superettan kickar återigen igång efter kortare landslagsvila. Under dagen beger sig herrar mot Göteborg för att ta sig an Örgryte på bortaplan.

Hemmalaget Örgryte som är nykomling för året i Superettan placerar sig strax bakom vårt IFK i tabellen med 26 poäng inspelat vilket är 3 poäng mindre än IFK.

Laget har varit i ropet rejält under de senaste veckorna. Dels då man försökte värva hem Johan Elmander efter att transferfönstret stängt, något som dock inte godkändes av tävlingskommittén. Vidare så meddelade klubben i förra veckan att Martin Mutumbas säsong är över då han skadade knät i en U21-match mot GAIS.

I trixstjärnas frånvaro kvarstår offensiv kraft i bland annat Sebastian Ohlsson och William Atashkadeh som har gjort 7 mål vardera. Lägg där till rutinerade George Mourad som har flera års erfarenhet av Allsvenskt spel med IFK Göteborg. Dock får man klara sig utan en annan rutinerad spelare, Björn Anklev. Han är avstängd efter 3 gula kort.

Hemma på Gamla Ullevi har laget inte förlorat sedan i mitten på juni, då mot Dalkurd. Samtidigt så har våra herrar goda minnen av att möta Örgryte på Gamla Ullevi då man förra året lyckades slå ut Göteborgslaget i kvalet till Svenska Cupens gruppspel.

Dido Hussein tillsammans med Otto Eriksson saknas fortfarande i truppen på grund av skada. För den sist nämnde väntar med största sannolikhet operation under hösten för att komma rätt med ljumskskadan.

Truppen:
Jonathan Rasheed, Tobias Andersson

Freddy Winsth, Martin Claesson, David Engström, Viktor Nilsson, Peter Jul Nielsen, Henrik Widén, Johan Andersson

Oscar Johansson, Johan Svahn, Tobias Englund, Simon Nilsson, Gentrit Citaku, Felix Wieslander
Pär Cederqvist, Adam Chenouffi, Ellis Cullum