Inför Östers IF

Next stop, Smålandsderby! Våra herrar beger sig under söndagen mot Växjö för att ta sig an Smålandsrivalen Östers IF. Vi kan räkna med en känslofylld match där Värnamo precis som Öster jagar dyrbara poäng.

Söndagens motståndare Östers IF var inför säsongen ett utav lagen som tippades att tillhöra toppen av tabellen. Med många tunga nyförvärv så har media, supportrar och klubben börjat tala om resan mot Allsvenskan.

Bland nyförvärven har ni säkerligen koll på tidigare Värnamospelarna Liridon Silka och Fredrik Lundgren. Lägg därtill Simon Helg som plockades in från Åtvidaberg och Stefan Karlsson från Jönköping Södra. Nyförvärven tillsammans med att klubben lyckats behålla tongivande spelare från förgående gör att man förstår att klubben siktar på toppen av tabellen.

SIMON HELG. Ny för året i Östers IF, värvades från Åtvidabergs FF.

Inledningen av Superettan blev dock ingen dans på rosor för Öster som först i 4:e omgången tog första 3-poängaren, då mot ligans tredje Smålandslag, Jönköping Södra. I förra omgången kom så även den andra segern då man besegrade Falkenbergs FF på bortaplan. Med de facit har Öster inför matchen 7 poäng och placerar sig på en 11:e plats i tabellen.

För herrarna så är söndagens match en jakt på årets andra trepoängare samtidigt som man har chansen att bygga vidare på den fina svit man har mot just Östers IF. För visst har ni koll på de senaste mötena lagen i mellan?

28/08/17, 19:00                          IFK Värnamo – Östers IF           2 : 1  (2 : 1)

11/06/17, 17:00                          Östers IF – IFK Värnamo           1 : 2  (0 : 2)

11/08/14, 19:20                          Östers IF – IFK Värnamo           2 : 2  (2 : 0)

27/04/14, 18:15                          IFK Värnamo – Östers IF           3 : 2  (0 : 1)

03/09/12, 19:20                          Östers IF – IFK Värnamo           1 : 1  (0 : 0)

Det var helt enkelt ett bra tag sedan Öster senast besegrade oss i Superettan. På söndag ska vi ta å förlänga den sviten…

SEGERVRÅL. Bild från förra årets hemmaseger mot Öster. 

Att skriva en text inför matchen mot Öster utan att påpeka elefanten i rummet känns smått parodiskt. Så alla ni som läser; vi har sett Elefanten och kan bara konstatera att det för väldigt många kommer att bli en väldigt känslofylld match som är värd att se på plats.

Mer om hur det ser ut i Värnamolägret finner ni under lördagen på vår Facebook. Då sänder vi LIVE med Roar Hansen efter herrarnas träning. Klicka här för att komma till vår Facebook-sida.

⚽ Östers IF – IFK Värnamo

⌚ Söndagen 13 maj | kl. 15.00

📍 Myresjöhus Arena

🏆 Superettan omgång 7

📺 Sportkanalen