Inför premiärmatchen

Då har vi kommit fram till den helg vi så länge har väntat på. Det är äntligen dags för seriepremiär i Superettan och våra herrar tar sig an Åtvidaberg i premiären på hemmaplan.

På söndag kl. 17.00 är det dags för seriens två yngsta trupper att inviga Finnvedsvallen säsongen 2017. Våra herrar med seriens yngsta snitt ålder (22,23) tar sig an Åtvidaberg som har seriens nästa yngsta snittålder (22,64).

Vad är det då för motstånd som vårt IFK ställs mot?
Kopparlaget Åtvidaberg slutade 2016 på en 6:e plats i Superettan. Det var lagets första säsong i Superettan efter en 4-år lång sejour i Allsvenskan. 2016 blev något av en ny start för föreningen där det blev en markant föryngring av spelartruppen och som trots kritiska röster inför säsong visade prov på goda takter. I laget då återfanns även Superettans skyttekung, Shkodran Maholli, som stod för 15 mål.

Sällan får Superettanlagen behålla sina skyttekungar och det blev inget undantag för Åtvidaberg som under vintern släppte 24-åringen till Allsvenska BK Häcken. Även de centrala generalerna Månz Karlsson och Ammar Ahmed har lämnat klubben inför årets säsong och spelar numera i Öster respektive Dalkurd. Samtliga tre var tunga pjäser i Roar Hansens lagbygge under 2016 vilket får en att undra vart statusen på laget står 2017.

Men nya och spännande spelare har klivit in i truppen. Däribland har man lyckats knyta till sig Emil Bellander som avslutade fjolåret på ett starkt sätt i Gefle IF. Tillsammans med Linus Tornblad (nyförvärv från Ljungskile) kan det tänkas att Roar känner sig i trygg i att ha ersatt Maholis målproduktion. Man har även lyckats knyta till sig den rutinerade innermittfältaren Fredrik Holster från Assyriska. Även Sebastian Ramhorn har förlängt sin utlåning från Kalmar FF och får i år sällskap av tvillingen Johan. Tillsammans utgjorde dem ytterbackspar i de framgångsrika U17-lag som tog brons i VM 2013.

Våra herrar kommer till söndagens match med ett starkt självförtroende och har under försäsongen visade en högklass i väldigt många matcher. Efter förlustmatchen mot Trelleborg i årets första träningsmatch så hade man 0 förluster fram tills förgående helg då Jönköping Södra visade sig vara numret för stora och vann övertygande med 5-1.

Men nya huvudtränare Christian Järdler har haft en hel vecka på sig att få truppen att skaka av sig förlusten och får dem i rätt riktning inför den stundande premiären.
I skrivande stund återstår fortfarande 1 träning. På lördag förmiddag går laget igenom de sista förberedelserna inför matchen och den trupp som ska kämpa för att kamma hem årets första poäng utses först då. Håll utkik på vår Facebook och hemsida under helgen för att se den uttagna truppen och höra Järdlers tankar inför premiärmatchen.

Väl mött på Finnvedsvallen på söndag. Vill du undvika att köa, köp förköp till matchen här: https://event.webbiljett.se/ifkvarnamo/step/chooseEvent_Sorting.aspx