Inför Smålandsderbyt

Det nalkas årets första Smålandsderby för våra herrar. På söndag beger man sig till Växjö för att på Myresjöhus Arena ta sig an Östers IF.

Det var några år sedan som IFK Värnamo och Öster möttes i Superettan. 2014 närmare bestämt. Öster hade året innan degraderats från Allsvenskan och inledde säsongen med att tala om en stor satsning om att direkt återta sin plats i svensk fotbolls finrum. Men historian då har vi koll på och saker och ting blev inte riktigt som Växjölaget hade hoppats. Hissen fortsatte att åka neråt och stannade först i division 1.

Det var pluspoäng för IFK Värnamo mot Öster 2014. Första mötet de året spelades på Finnvedsvallen och slutade med 3-2 seger för våra vitblåa herrar. Detta efter att ingen mindre än PC avgjort matchen i 92:a minuten. Returen i Växjö slutade med ett oavgjort resultat 2-2 och återigen var det IFK som sent in på matchen kunde kvittera, då genom Elfsborgslånet Benjamin Fadi.

Men det var då. Mycket har hänt med Öster sedan dess och det är in princip en helt ny trupp som åter ha tagit klubben till Superettan. Bland de mer spännande spelarna i det rödblåa Öster kan Jonathan Levi noteras som leder den interna skytteligan med 4 mål gjorda. Man lyckades även inför årets säsong signera David Johannesson från GAIS. David som faktiskt redan förra hösten var utlånad till just Öster och stod för flera viktiga mål i lagets jakt på serieseger i Division 1. Kvar i laget finns även trotjänaren Mario Vasilj. Rydaholmsonen som är en viktig pjäs i mittförsvaret och även lagets kapten.

IFK-försvaret får se upp för formstarka Jonathan Levi i Öster. 

Öster placerar sig på en 5:e plats i tabellen inför söndagens match med 4 poäng mer inspelade än vårt IFK. Laget har på de 3 senaste matcherna förlorat mot Trelleborg och Helsingborg och i den senaste matchen blev det vinst mot Norrby med 2-1 på bortaplan.

För IFKs del blev det en otroligt viktig seger mot IK Frej i den senaste matchen. En stabil 3-0 seger hemma på Finnvedsvallen är utan tvekan en skön känsla att ta med sig inför söndagens möte. Matchen mot IK Frej blev den första från start för nyförvärvet från Norrköping, Gentrit Citaku, som stod för en fin prestation och låg bakom de viktiga 1-0 målet med en snygg framspelning till Melvin Frithzell.

Melvins 1-0 mål mot IK Frej i lagets senaste match. 

I skriven stund återstå fortfarande en träning för laget och de sista detaljerna ska finslipas inför matchen. Järdlers tankar inför matchen och hur truppen ser ut kan ni se senare på hemsidan.

Missa inte heller att Kamrattolvan arrangerar bussresa till Växjö på söndag. Läs mer genom att klicka här.