Inför Syrianska

Uppehållet är över och på söndag drar äntligen Superettan åter igång för våra herrar.

26 juni var det senast som herrarna spelade seriematch. Då på hemmaplan inför storpublik när Helsingborg var på besök. De närmare 1 900 besökarna fick se ett IFK Värnamo som kom i underläge i inledningen av den andra halvleken men som mycket vackert några minuter senare kvitterade till slutresultat 1-1 genom Melvin Frithzell.

På söndag byts motståndet ut från lag i toppen av tabellen till lag i botten av tabellen. Närmare bestämt Syrianska. Södertälje-laget ligger inför den 15:e omgången på en 13:e plats tabellen och att kvala för sin överlevnad även i år är säkerligen något som tränar duon Steven Younan och Sharbel Touma vill undvika.

Värnamo kan räkna med en motståndare med hel del rutin i laget. Bland de mest framträdande kan Mattias Genc, Mattias Mete och Charbel Georges nämnas. Samtliga med Allsvenskrutin och även i år bland de mest framträdande i lagets interna skytte- och passningsliga.

För cirka 2 veckor sedan så förstärkte Syrianska ytterligare för att klättra i tabellen under hösten. In plockade man anfallaren Nikola Gacesa och försvararen/mittfältaren Nikola Krcmarevic.

Vårt vitblåa IFK Värnamo har varit igång med träning i närmare 2 veckor och har hunnit med en match i U21-serien samt en träningsmatch mot det Amerikanska laget Brigades. Båda matcherna slutade med förlust, något som dock inte oroar Järdler särskilt mycket då intentionerna i spelet har sett bra ut och spelarna har följt den utsatta spelidén.

På söndag är det dock annorlunda. 3 poäng står åter på spel och laget vill utan tvekan få bästa möjliga start på höstsäsongen.

Petar Petrovic fortsätter att kämpa med sin rehabilitering för att få ordning på sina ryggproblem. Nyförvärvet Paulo Marcelo är ännu inte spelklar och kommer därmed inte heller att vara med i den trupp Järdler tar ut inför söndagens match. I övrigt så är samtliga spelare tillgängliga.

Christian Järdler inför matchen:
”Äntligen är det match om poäng igen. Vi har tränat på ordentligt de senaste 2 veckorna och känner oss väl förberedda.

Syrianska är bra hemma och har tagit de flesta av sina poäng på Södertälje arena. De har en del tekniskt skickliga spelare och rutinerade spelare i b.la Genc och Liljestrand. De har bytt några spelare i sommarfönstret så det är lite svårt att veta hur de ställer upp.

Oavsett hur så förväntar vi oss en tuff match där vi måste jobba organiserat tillsammans, vara kompakta och aggressiva nära bollen. Vi vill också själva kunna utnyttja konstgräsets fördelar och driva ett bra bolltempo och växla tempo i vårt anfallsspel.

Vi åker upp med 4 raka utan förlust och ska göra vårt yttersta för att förlänga den sviten!”